Parfait cu migdale caramelizate si lichior de oua

de Cris2711 in Dulciuri, 8 Mar 2015 | 2164 vizualizari

 

Noua ne plac deserturile de orice fel.De aceasta data am ales acest Parfait fin si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lichior de oua
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 3-4 linguri de migdale macinate sau sfaramate
  • zmeura sau capsuni pentru decor
  • praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu migdale caramelizate si lichior de oua:

Pentru un Parfait reusit este nevoie de timp.De data aceasta circa 12 ore.Eu l-am facut ieri si il servim astazi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Galbenusurile se mixeaza circa 5 minute cu zaharul vanilat si o lingura de zahar.


Separat se prepara frisca care se mixeaza cu o lingura de zahar.


Intr-un alt castron se mixeaza albusurile cu un praf de sare si o lingura de zahar.


In compozitia de galbenusuri se incorporeaza lichiorul de oua si apoi se adauga frisca,se mixeaza bine,apoi se adauga albusurile cu grija.


Intr-o tigaie se caramelizeaza migdalele macinate cu o lingura de zahar si se lasa putin la racit apoi se pune in compozitia de Parfait.


Se toarna in forme care se pot introduce la congelator pentru cel putin 12 ore.Se poate lasa si de pe o zi pe alta.


Se desprinde cu un cutit de peretii formei si se toarna pe o farfurie.


Cand se serveste, se poate orna deasupra putin lichior si se decoreaza cu zmeura .


Doar cu 5 minute inainte de servire se scoate de la congelator!





 

TIPS-URI

1

Se poate orna dupa gustul fiecaruia cu un lichior -de preferat de oua sau frisca.

2

Se poate decora si cu cirese sau visine.

3

se poate orna si cu nuca macinata caramelizata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu migdale caramelizate si lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Cris2711 1

09.03.2015, 12:26

Monik mersi

mirela0911 1

11.03.2015, 13:37

Ce bun e!

Cris2711 1

12.03.2015, 00:34

Mire

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parfait de capsuni