Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure

de RuxyRux in Dulciuri, 29 Iun 2017 | 453 vizualizari

 

 Mai avem inghetata din aia alba? :)))) Suna bine nu-i asa? Asta inseamna ca i-a placut pofticiosului si nu poti decat sa te bucuri!
Va invit la desert delicios de vara( e anotimpul inghetatei asa ca zic sa profitam)!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte condensat( cel gros care curge ca mierea, va rog nu incercati sa il inlocuiti cu altceva, pastrati reteta pana ce faceti rost de el, se gaseste cu usurinta pe internet, in magazine nu stiu sa va spun exact.)
  • 300 ml frisca lichida naturala (neindulcita neaparat, altfel va iesi prea dulce)
  • 400 gr. (1 borcanel ) de crema de ciocolata alba vanilata ( eu am pus Nusco)
  • 1 cana de alune de padure crude (daca doriti, le puteti carameliza)
  • 250 gr. mascarpone
  • o forma de chec
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure:

Timpul de preparare este scurt, insa asteptarea face diferenta, va trebui sa stea o zi intreaga la congelator sau peste noapte.


Intr-o tigaie, punem alunele si le tinem pe foc mic 3 minute, miscand usor pe flacara pana capata aroma. Racim alunele si le facem pudra la robot.


In bolul mare al mixerului, punem laptele condensat si crema de ciocolata si mixam un minut, adaugam frisca lichida si mixam inca un minut si mascarpone si mixam din nou un minut.


Punem si pudra de alune (jumatate din ea) si amestecam bine (puteti opri si pentru decor).


Tapetam cu folie de prospetime o forma de chec si turnam compozitia, apoi o punem la congelator, minim sase ore.


Rasturnam pe un platou, scoatem folia si o punem din nou in forma de chec unde o vom pastra pana se termina.


Scoatem forma taiem felia dorita si o decoram cu pudra de alune si bucati intregi.


E minunata, cremoasa, delicioasa, asa cum ii sade bine unei inghetate de casa!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

02.07.2017, 00:53

Arata bine si in poza Sunt sigura ca este delicioasa . Doar sa spui ca este facuta de tine si mananc cu incredere , legata la ochi )

oanapl 1

02.07.2017, 21:59

Ce bunatate! Trebuie sa o incerc si eu!

RuxyRux 1

05.07.2017, 18:35

Multumesc mult pentru incredere si apreciere, va imbratisez!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Negru si alb"