Fursecuri fragede cu untură

de LadyCrs in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 16316 vizualizari

 

Rețeta am luat-o de pe http://barbatlacratita.blogspot.com/2011/02/fursecuri-fragede-cu-untura.html

 

INGREDIENTE

  • untură ( 5-6 linguri)
  • zahăr pudră ( 5-6 linguri)
  • 300 grame făina
  • un ou
  • coaja de la o portocală
  • 1/2 linguriță bicarbonat (sau praf de copt)
  • ciocolată pentru decor
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu untură:

Pentru preparare am pus untura și oul într-un vas , după care am amestecat cu zahărul pudră până ce acesta s-a topit. Adăugăm coaja de portocale tocată cubulețe sau dată prin răzătoare, în funcție de cum doriți și amestecăm până când compoziția devine pufoasă. Stingem bicarbonatul cu zeamă de lămâie sau oțet și îl adăugăm în compoziția de fursecuri, punând treptat și făina.

Nu este necesar să mai ungem tava înainte de a o băga în cuptor deoarece există deja untura în compoziție și nu se vor lipi...Le vom lăsa 10-15 minute la cuptor. Numărul de porții variază, în funcție de dimensiunea dorită a fursecului :P

Ciocolata am topit-o cu puțin ulei astfel încât să devină lichidă.

TIPS-URI

1

dacă le puneți cu poșul în tavă aluatul trebuie să fie mai moale...însă dacă folosiți un aparat pentru biscuiți și fursecuri , atunci va trebui ceva mai multă făină pentru că aluatul trebuie să fie mai consistent

2

eu am folosit și poșul , dar și lingura și au ieșit la fel de gustoase

3

puteți adăuga în vârful fursecurilor dulceață, fulgi de ciocolată, migdale etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu untură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 13:48

arata fffffffffff bine

copillacratita 1

20.11.2012, 04:19

in afara de emoticoane si aplauze a facut cineva fursecurile? Vorbim de fursecuri cu untura dar la explicatii folosim unt, nimeni nu incearca retete bajbaite de autori care se plimba pe site-uri de socializare. Acesta ar trebui sa fie un site culinar, nu unul de aplaudaci al retetelor incorecte. Parerea mea!

LadyCrs 1

20.11.2012, 13:39

Da am citit intr-adevar si am gresit ...am scris unt la explicatii, iar la ingrediente este untura( cea care si trebuie)! Graba strica treaba, dar o sa corectez! Multumesc ca mi-ai atras atentia! Si cred ca totusi este prea mult spus "autori care se plimba pe site-uri de socializare"..Daca vreau socializare cu siguranta o fac in viata reala , nu in cea virtuala. O zi frumoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)