Desert tarta cu cirese si crema de branza

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Iul 2017 | 300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru umplutura de cirese
  • 1 borcan de compot de cirese 400g
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Pentru crema de deasupra:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 80 g zahar
  • 400 g crema de branza (eu am folosit gervita)
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 130 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu cirese si crema de branza:

Pentru aluat:



Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic.



Pentru umplutura:



Intr-un ibric marisor, adaugam tot compotul din borcan, cu tot cu cirese, impreuna cu zaharul si lasam pe foc 8-10 minute. Adaugam si amidonul dizolvat in 3 linguri apa rece si mai lasam sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana cand apa de la compot s-a ingrosat.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.



Pentru crema:



Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, pe urma adaugam zaharul, cand s-a dizolvat, adaugam si galbenusurile, pe rand. In aluatul obtinut adaugam crema de branza, zaharul vanilat, esenta de vanilie si uleiul, mixam si la final adaugam faina cu praful de copt. Amestecam din nou pana obtinem un aluat omogen.



Intr-o tava de tarta (28cm) unsa cu unt pe toata suprafata am intins aluatul (si pe margini), pe urma am pus umplutura de cirese si deasupra am adaugat crema de branza. Nivelam usor si dam tava la cuptorul incins pentru cca.1 ora sau pana se rumeneste frumos deasupra.



Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, apoi o pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice compot va place!

2

Zahar puteti pune dupa gustul vostru!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cirese si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

12.07.2017, 17:01

Delicioasa!

miki_a 1

13.07.2017, 11:56

Ce bunătate! 🍒🍒🍒🍹

noiinbucatarie 1

15.07.2017, 18:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brâu (plăcintă cu brânză)