Fursecuri fragede cu untură

de LadyCrs in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 16238 vizualizari

 

Rețeta am luat-o de pe http://barbatlacratita.blogspot.com/2011/02/fursecuri-fragede-cu-untura.html

 

INGREDIENTE

  • untură ( 5-6 linguri)
  • zahăr pudră ( 5-6 linguri)
  • 300 grame făina
  • un ou
  • coaja de la o portocală
  • 1/2 linguriță bicarbonat (sau praf de copt)
  • ciocolată pentru decor
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu untură:

Pentru preparare am pus untura și oul într-un vas , după care am amestecat cu zahărul pudră până ce acesta s-a topit. Adăugăm coaja de portocale tocată cubulețe sau dată prin răzătoare, în funcție de cum doriți și amestecăm până când compoziția devine pufoasă. Stingem bicarbonatul cu zeamă de lămâie sau oțet și îl adăugăm în compoziția de fursecuri, punând treptat și făina.

Nu este necesar să mai ungem tava înainte de a o băga în cuptor deoarece există deja untura în compoziție și nu se vor lipi...Le vom lăsa 10-15 minute la cuptor. Numărul de porții variază, în funcție de dimensiunea dorită a fursecului :P

Ciocolata am topit-o cu puțin ulei astfel încât să devină lichidă.

TIPS-URI

1

dacă le puneți cu poșul în tavă aluatul trebuie să fie mai moale...însă dacă folosiți un aparat pentru biscuiți și fursecuri , atunci va trebui ceva mai multă făină pentru că aluatul trebuie să fie mai consistent

2

eu am folosit și poșul , dar și lingura și au ieșit la fel de gustoase

3

puteți adăuga în vârful fursecurilor dulceață, fulgi de ciocolată, migdale etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu untură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 13:48

arata fffffffffff bine

copillacratita 1

20.11.2012, 04:19

in afara de emoticoane si aplauze a facut cineva fursecurile? Vorbim de fursecuri cu untura dar la explicatii folosim unt, nimeni nu incearca retete bajbaite de autori care se plimba pe site-uri de socializare. Acesta ar trebui sa fie un site culinar, nu unul de aplaudaci al retetelor incorecte. Parerea mea!

LadyCrs 1

20.11.2012, 13:39

Da am citit intr-adevar si am gresit ...am scris unt la explicatii, iar la ingrediente este untura( cea care si trebuie)! Graba strica treaba, dar o sa corectez! Multumesc ca mi-ai atras atentia! Si cred ca totusi este prea mult spus "autori care se plimba pe site-uri de socializare"..Daca vreau socializare cu siguranta o fac in viata reala , nu in cea virtuala. O zi frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
"Poale-n brau"