Sorbet de pepene galben si nectarine

de nilgun in Dulciuri, 5 Aug 2013 | 1766 vizualizari

 

Sorbetul (în franceză sorbet, în italiană sorbetto) este un desert rece considerat strămoșul înghețatei. De multe ori este confundat cu băutura Granita În general acesta are la bază fructele și apa însă de multe ori conține lapte și lichioruri alcoolice. Sorbetul exista încă din antichitate. Nero, marele conducător al Romei, pentru a produce acest desert aducea gheață din Munții Apenini.
Denumirea preparatului provine de la cuvântul arab sherbet, cu rădăcini indo-europene.
Sursa: DEX

 

INGREDIENTE

  • 450 gr.pepene galben
  • 2 nectarine
  • 2 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • eseta de vanilie
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de pepene galben si nectarine:

Pepenele galben se curata de coaja si se taie ucati. Necatrinele se spala, se scot samburii se se taie bucati. Cu ajutorul unui blender facem piure de fructe. Ouale se bat spuma cu o lingura de zahar, sare, zeama de lamaie. Se pune si restul de zahar si amestecam ca pentu bezele. Deasupra amestecului de albusuri punem piureul de fructe, amestecam bine.


Se pune intr-un vas de plastic, se da la congelator. Din 30 in 30 de minute se scoate, se amesteca cate putin. La final, scoatem dupa 2 ore, cu 5 minute inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de pepene galben si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

nilgun 1

06.08.2013, 10:08

5 linguri de zahar

Rocsi 1

06.08.2013, 11:33

Un super deliciu este sorbetul, iar al tau e foarte aromat

nilgun 1

06.08.2013, 12:16

ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene galben