Fursecuri fragede de post

de Aletta in Prajituri, 20 Noi 2016 | 4870 vizualizari

 

O minunatie aceste fursecuri. Pur si simplu se topesc in gura..
Am preluat reteta de la Deyu: http://delightswithdeyu.blogspot.ro/2015/03/fursecuri-fragede-de-post.html :-)
 

 

INGREDIENTE

  • 125 g margarina Rama
  • un praf de sare
  • 1 lingura de apa (se poate si lapte de soia)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • aproximativ 200 gr de faina
  • 2 linguri zahar pudra (Dr Oetker)
  • jumatate plic praf de copt
  • gem de capsuni (sau oricare altul)
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede de post:

Eu am folosit doar jumatate din cantitatile care erau pentru aceste fursecuri si mi-au iesit 13 bucati (26 jumatati).

Am inceput prin a face aluatul care este foarte simplu de facut, margarina lasata la temperatura camerei inainte de a fi folosita se mixeaza cu zaharul pudra, apoi pe rand am adaugat sarea, praful de copt, lingura de apa si esenta de vanilie.

Se incorporeaza si faina in doua transe si se framanta pana nu se mai lipeste de maini. (imediat se intampla si asta) ;)

L-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la congelator pentru 30 de minute apoi inca 30 de minute la frigider.

Pe un blat infainat se pune aluatul, se intinde o foaie subtire si se decupeaza (formeaza) forma dorita si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Au stat la cuptor 15 minute (in cazul meu), apoi le-am lasat la racit si le-am umplut cu gem de capsuni.

O bunatate chiar daca sunt de post.

Abia astept sa incerc si alte retete de fursecuri cu oua, ciocolata, unt.

 

TIPS-URI

1

gemul se poate inlocui cu unul de caise, piersici, zmeura.

2

margarina trebuie sa stea la temperatura camerei inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca si caramel