Fursecuri fragede de post

de Aletta in Prajituri, 20 Noi 2016 | 1175 vizualizari

 

O minunatie aceste fursecuri. Pur si simplu se topesc in gura..
Am preluat reteta de la Deyu: http://delightswithdeyu.blogspot.ro/2015/03/fursecuri-fragede-de-post.html :-)
 

 

INGREDIENTE

  • 125 g margarina Rama
  • un praf de sare
  • 1 lingura de apa (se poate si lapte de soia)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • aproximativ 200 gr de faina
  • 2 linguri zahar pudra (Dr Oetker)
  • jumatate plic praf de copt
  • gem de capsuni (sau oricare altul)
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede de post:

Eu am folosit doar jumatate din cantitatile care erau pentru aceste fursecuri si mi-au iesit 13 bucati (26 jumatati).


Am inceput prin a face aluatul care este foarte simplu de facut, margarina lasata la temperatura camerei inainte de a fi folosita se mixeaza cu zaharul pudra, apoi pe rand am adaugat sarea, praful de copt, lingura de apa si esenta de vanilie.


Se incorporeaza si faina in doua transe si se framanta pana nu se mai lipeste de maini. (imediat se intampla si asta) ;)


L-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la congelator pentru 30 de minute apoi inca 30 de minute la frigider.


Pe un blat infainat se pune aluatul, se intinde o foaie subtire si se decupeaza (formeaza) forma dorita si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Au stat la cuptor 15 minute (in cazul meu), apoi le-am lasat la racit si le-am umplut cu gem de capsuni.


O bunatate chiar daca sunt de post.


Abia astept sa incerc si alte retete de fursecuri cu oua, ciocolata, unt.


 

TIPS-URI

1

gemul se poate inlocui cu unul de caise, piersici, zmeura.

2

margarina trebuie sa stea la temperatura camerei inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Aletta 1

21.11.2016, 10:56

Gherca Daniela 1

21.11.2016, 17:25

bune!

simona72 1

22.11.2016, 08:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata