Fursecuri pentru Craciun

de roberta24 in Prajituri, 19 Dec 2009 | 19917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet margarina
  • un pahar de zahar pudra (200g)
  • un ou intreg si un galbenus
  • un pliculet amoniac Dr. Oetker stins in putin otet
  • Arome: coaja de portocala, vanilie, scortisoara
  • faina 1/2 kg
  • dulceata de capsuni sau fructe de
  • crema de ciocolata alba si neagra pt. glazurat
  • creioane pt. ornat de la Dr. oetker
  • zahar pudra
  • suc de lamaie
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pentru Craciun:

Se freaca margarina spuma cu zaharul pudra, se adauga oul intreg si galbenusul omogenizand bine dupa fiecare, se stinge amoniacul cu putin otet si se adauga in compozitie. Se pun aromele dupa preferinta si apoi se adauga faina, framantandu-se aluatul. Se lasa la odihnit 30 de minute la rece, apoi se intind foi cu sucitorul, nu foarte groase si se taie fursecurile cu forme speciale. Se aseaza in tavi presarate cu faina si se coc la foc moderat. Dupa ce s-au copt toate fursecurile, se lasa la racit si se lipesc doua cate doua cu dulceata de fructe sau crema de ciocolata. Se pun la topit in baie de aburi 150 g ciocolata cu 3 linguri de ulei si se glazureaza fursecurile.

 

TIPS-URI

1

Fursecurile sunt mai bune dupa 1-2 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ionela2682 1

11.03.2010, 19:35

yamiiii la ce urat este acum afara mai bine venea din nou mos craciun ! si i dadeam fursecuri deastea!

housy 1

26.11.2010, 22:31

creioane colorate de glazurat am!!! inseamna ca ma pot apuca si eu de facut fursecuri d-astea?????? upie iei....chiar nu stiam la ce sa le folosesc le-am luat ca mi s-a parut interesanta ideea

elena1988 1

02.02.2011, 17:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Milch schnitte sau "felii cu lapte"