Prajitura cu foi de napolitana

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Oct 2014 | 22100 vizualizari

 

Am vazut reteta asta la bucataras Lia Maria si tare mi-a placut ce contine si cum arata.Am mai modificat un pic pe la cantitati,o nimica toata.....

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de napolitana ( erau 10 in pachet,dimensiuni 28/19 cm)
  • 350 de g biscuiti- am folosit petite beurre
  • 250 g unt moale
  • 130 ml murata ( visinata era in reteta initiala)
  • 200 ml lapte
  • 250 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • 100 g cacao
  • Glazura
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker
Portii: 21
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Mai intai dam nuca la masina si o maruntim, apoi biscuitii, amestecam nuca cu biscuitii. Zaharul amestecat cu cacaoa si laptele il punem pe foc pana se topeste zaharul. Tragem cratita de pe foc, adaugam murata si untul, omogenizam bine, la final adaugam nuca amestecata cu biscuitii si obtinem o crema consistenta.


Pe un platou asezam o foaie de napolitana, o ungem cu crema, deasupra punem alta foaie de napolitana, iar crema si tot asa pana terminam crema. Incalzim glazura de ciocolata si o intindem pe ultima foaie de napolitana. Dam prajitura la rece, pana se intareste ,cca 1-2 ore. Apoi o portionati cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

babi5 1

03.10.2014, 09:24

Like inca o data

Xandrinne 1

04.10.2014, 00:29

Mmm, ce faina e!!

Mihaela11_jo 1

05.10.2014, 20:24

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu foaie de napolitana si crema cu ness