Placinta cu branza si stafide

de madi_marin in Prajituri, 28 Feb 2010 | 12039 vizualizari

 

E una din placintele mele preferate....

 

INGREDIENTE

Pentru 2 foi cat tava de aragaz:

  • 200 ml apa fiarta
  • 200 ml ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

  • 1 kg branza dulce scursa
  • 1 cana cu zahar
  • 100 g gris
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat

Pentru ornat:

  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Se pregateste aluatul pentru foi: se amesteca apa fiarta cu uleiul si praful de sare , apoi se adauga faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, dar moale si fin ( daca punem prea multa faina vor iesi foile mai tari). Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.


Se prepara umplutura : se amesteca toate ingredientele cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. Daca mai e nevoie de zahar se mai poate adauga.


Se imparte aluatul in doua bile, care se intind pe masa infainata la dimensiunile tavii de aragaz. Se tapeteaza tava cu harie de copt, se pune prima foaie, apoi se aduga umplutura, se niveleaza frumos si se pune cea de-a doua foaie. Se coace pana cam 30-40 de minute. Se pudreaza cu zahar vanilat cand e rece.

 

TIPS-URI

1

In compozitie se mai pot pune pune frisca lichida si oua pentru un plus de savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

madi_marin 1

02.03.2010, 08:53

pai eu m-am inchis in bucatarie ca sa scap de cotropitori.....si sa pot sa o pozez

nadina73 1

20.08.2010, 00:22

e super e la favo si las 5 f

elena1988 1

12.03.2011, 15:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si caramel