Cremsnit Budapesta

de susu in Prajituri, 28 Feb 2010 | 20220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  •  6 oua  
  • 140 g zahar
  • 140 g nuci date prin masina de cafea  
  • 2 linguri cacao  
  • 3 linguri faina  
  • ½ lingurite praf de copt    
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2-3 lingurite ness sau cappuccino
  • 1 galbenus de ou
  • 70 g nuci taiate marunt    
  • Glazura:
  • 6 linguri de lapte
  • 200 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 g unt  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit Budapesta:

Blat: Se bate spuma albusul rece de la figider cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la topirea lui. Apoi se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca dupa fiecare. Se adauga la compozitie si nucile date prin masina, cacaoa, cele 3 linguri de faina si praful de copt cernute prin sita. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor circa 40 minute.


Crema: Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si nessul dizolvat in putina apa. Se adauga galbenusul si nucile taiate marunt. Scoti blatul din cuptor il lasi sa se raceasca si apoi intinzi crema peste el.


Glazura: Fierbi laptele cu 200 g zahar si cu cele 3 linguri de cacao pana la ingrosare.


Se lasa crema la racit apoi se adauga 100 g unt. Se intinde glazura peste crema. Se da la rece cateva ore apoi se taie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit Budapesta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mamaieelena 1

10.11.2010, 16:13

de craciun cred ca o sa fac aceasta prajitura pentru ca arata bine chiar foarte bine:nu o fac prea curand pentru ca eu nu pot manca o portie singura

elena1988 1

12.03.2011, 14:57

cocineraviajera 1

27.11.2013, 12:00

Foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema