Fusilli cu muschi file si mozzarella, la cuptor

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 23 Iul 2019 | 6580 vizualizari

 

Meniu copii
Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o carte. 

 

INGREDIENTE

  • 2 l apa + 1 lingurita sare
  • 200 g fusilli
  • 1 ceapa
  • circa 50 ml ulei
  • sare
  • 3 oua
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • putin piper macinat
  • putina nucsoara macinata
  • putin ienibahar macinat
  • 200 g mozzarella rasa
  • 300 g muschi file
  • unt pentru uns forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu muschi file si mozzarella, la cuptor:

Se pun apa si sarea la foc si, cand dau in clocote, se adauga pastele. Se fierb "al dente", apoi se clatesc cu apa rece.

Ceapa se curata, se spala, se toaca si se prajeste in ulei cu putina sare pana cand devine aurie.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se mixeaza ouale cu putina sare, apoi se adauga smantana, putin piper macinat, putina nucsoara macinata si putin ienibahar macinat si se omogenizeaza.

Muschiul file se taie cubulete.

Peste compozitia cu oua se pun pastele, ceapa prajita, circa jumatate din mozzarella rasa si muschiul file si se amesteca totul.

Se unge cu unt un vas termorezistent, se pune continutul din castron in el si se presara restul de mozzarella.

Se introduce vasul la cuptor pana cand preparatul se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu muschi file si mozzarella, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine