Fusilli cu pui, rosii si sos pesto

de Brindusa in Fusilli, 19 Ian 2010 | 7909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet paste fusilli
  • 300 g pui taiat cubulete foarte mici (poate fi si carne tocata)
  • 1 borcan ciuperci (din cele mai bune)
  • 4 cm de morcov, ras fin
  • 2 cm de telina, rasa fin
  • 1 ceapa mica (sau 3 fire ceapa verde)
  • 5 linguri pasta de tomate
  • cate o lingurita ierburi uscate: oregano, maghiran, menta, busuioc, cimbru
  • sos pesto
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu pui, rosii si sos pesto:

Mai intai pune la fiert apa pentru paste (1 litru de apa pentru fiecare 100 g de paste) cu sare. Cand fierbe apa, pune pastele si lasa-le pana ce sunt aproape gata. Pastreaza 300 ml (cam o cana mare) din apa in  care au fiert pastele, strecoara pastele.

In timp ce pastele fierb, pune uleiul la incalzit intr-o tigaie mare. adauga morcovul, telina, ceapa si caleste 3 minute. Adauga ierburile uscate si caleste 1 minut. Adauga puiul si caleste-l putin.

Da focul mic, pune capacul si lasa sa se gateasca puiul. Daca sosul scade prea tare pune un polonic din apa in care fierb pastele. Daca puiul a fost taiat mic, nu dureaza mai mult de 15- 20 minute.

Cand puiul e facut, pune ciupercile, pasta de rosii si apa pastrata dupa ce au fiert pastele. 

Mesteca putin sa se omogenizeze si adauga pastele. Amesteca-le in sos si lasa-le sa fiarba pana ce sunt al dente. Pune pastele cu sosul de rosii in castroane si adauga cate o liguita de sos pesto.

TIPS-URI

1

nu am mai pus reteta de Sos Pesto, pentru ca am vazut ca aici pe site este o reteta identica cu a mea

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu pui, rosii si sos pesto" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

ieri la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu crema de branza si costita