Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon si sos de branza

de Panacris in Fusilli, 5 Feb 2020 | 1110 vizualizari

 

Un fel principal, super savuros  și sățios, numai bun pentru masa de prânz sau chiar cină! ; Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Paste fusilli tricolore cca. 500 g,
  • Ciuperci champignon 2 borcane de cca. 325 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți mari,
  • Bacon cca. 100 g,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 350 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Nucșoară rasă 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Brânză topită Gordon cca. 200 g ( 2 suluri!),
  • Smântână cca. 250 g,
  • Amidon alimentar cca. 3 linguri,
  • Apă călduță cca. 400 ml,
  • Vin alb demisec cca. 100 ml.
  • Parmesan ras cca. 150 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon si sos de branza:

Pastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit, împreună cu ciupercile, uleiul de măsline și vinul la foc mic, semiacoperit cca. 10 minute, până ce ceapa devine translucidă. Se asezonează de sare, piper, nucșoară și boia, apoi se adaugă pastele fierte și baconul mărunțit, se mai completează cu cca. 250 ml apă și se lasă la gătit, pentru a se împreuna gusturile cca. 15 min, l foc mediu, neacoperit.

Între timp se prepară sosul de brânză: brânza topită Gordon, se pune într-un castron mărinimos, se adaugă smântâna, amidonul, apa călduță și vinul, se amestecă energic, până ce se obține un sos omogen.

Sosul obținut se răstoarnă peste amestecul de paste, se asezonează cu parmesan ras și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit, amestecându-se continuu, ca să nu se facă cocoloașe.

Pastele se servesc fierbinți asezonate cu fire de busuioc și extra, parmesan ras!

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Desert papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu bacon si piept de pui