Galuste cu branza sarata

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2013 | 1641 vizualizari

 

Fiica mea si-a dorit acest fel, pe care il faceam des cand copii erau mici...

 

INGREDIENTE

  • 600 g de faină
  • 3 ouă
  • apa cât cuprinde
  • sare
  • slanina cu șuncă
  • 250 de g de brânză tip Feta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu branza sarata:

Din faină, ouă și apă am amestecat un aluat mai moale dar elastic. L-am lăsat să se odihnească cam 15 minute.


Intre timp am pus o oală cu apă la fiert si cand apa a dat în clocot am rupt cu lingura găluște nu prea mari, cam de 1,5 cm, pe care le-am fiert până s-au ridicat la suprafața. Am făcut asta în mai multe reprize, din timp în timp am scos găluștele pe o strecurătoare, pană am terminat tot aluatul. Le-am trecut într-un jet de apa rece.


Am topit la foc mic,intr-o tigaie, slanina cu șuncă, până a devenit crocantă și am adăugat găluștele. Am ras deasupra 250 g de branza telemea tip Feta (asta am găsit aici) si am amestecat bine totul. Am dat vasul 10 minute la cuptor, dar galuștele sunt foarte bune si fără acest pas.

 

TIPS-URI

1

Găluștele, făra brânză sunt o garnitura minunata la tocănița de carne de pui cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

11.02.2013, 20:30

danakarin 1

11.02.2013, 22:27

Multumesc!

MotanLaOale 1

11.02.2013, 22:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Pachetele chinezesti de primavara