Galuste cu piersici!!!

de Panacris in Dulciuri, 7 Aug 2011 | 2341 vizualizari

 

A ramas un pic de piure de la masa de duminca si mi-a parut rau sa-l dau deoparte! Prune nu am avut, doar cateva piersici! Au iesit niste gomboti deliciosi!!!

 

INGREDIENTE

  • piure de cartofi 300 gr
  • oua 2 bucati
  • faina 100 gr.
  • piersici 
  • pesmet 150 gr.
  • zahar vanilat 3 pliculete
  • scortisoara
  • unt 50 gr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu piersici!!!:

O reteta minunata de gomboti .


Piureul, faina si ouale se amesteca pana se omogenizează bine. Piersicile se curata de coaja se taie bucatele se presara cu zahar vanilat si un praf de scortisoara. Din aluatul obtinut se ia cate o bucata, se aplatizează, in mijloc se pune o bucata de piersica si apoi se rotunjeste pana se formeaza o bila. Se pune la odihnit pe o planseta presarata cu faina pana se termina toate galustele. Intre timp, intr-o oala mare, se pune apa la fiert cu un pic de sare. Cand incepe apa sa clocoteasca se pun galustele la fiert. Se da focul mic, se lasa la fiert pana se ridica la suprafata galustele. Intre timp intr-o tigaie se pune untul la topit, dupa ce s-a topit se adauga pesmetul si 2 plicuri de zahar vanilat. Cand galustele au fiert se scot si se pun in tigaia cu pesmet, se tavalesc sa se imprime bine amestecul de pesmet pe ele. Se servesc fierbinţi stropite cu smantana.


Pofta buna!


Incercati si voi macar o data reteta de gomboti cu piersici.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu piersici!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Panacris 1

09.08.2011, 20:40

Cred ca merg facute cu orice fel de fructe si iarna cu dulceata!!! Spor la treaba!

Cris2711 1

10.08.2011, 10:22

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Galusti cu gem