Galuste cu piersici

de alldaycooking in Dulciuri, 20 Sep 2012 | 3046 vizualizari

 

Asa cum stiti deja, luna aceasta gazduiesc Provocarea Dulce Romanie. Tema acestei editii este "De-ale camarii" , iar ingredientul propus Piersica. Ca o clarificare pot participa retete cu piersici, dar si retete de tot felul de conserve care nu contin aceste ingredient.
Cu aceasta ocazie am pregatit aceste galuste cu piersici si a iesit ceva interesant.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr cartofi fierti decojiti
  • 1 ou
  • 160 gr faina + 30 gr
  • 40 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura fructoza
  • putina sare
  • 2 piersici mari
  • Pesmet:
  • 3 linguri ulei
  • 8 linguri pesmet
  • 3 linguri migdale macinate
  • 2 linguri fructoza
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu piersici:

Cartofii i-am zdrobit cu furculita. Am pus la fiert o cratita cu apa in care urma sa fierb galustele. Am adaugat untul taiat feliute, oul, sarea, fructoza si am amestecat compozitia. In final am adaugat 160 gr faina si am obtinut un aluat destul de moale, pe care l-am pus pe planul de lucru tapetat cu faina. Am format un rulou pe care l-am taiat in 15 bucatele. Fiecare piersica am taiat-o in sferturi si fiecare sfert l-am taiat in 2 bucati. Bucatilor de piersici le-am taiat varfurile ascutite pentru a fi mai usor de modelat galustele. Am imbracat fiecare bucatica de piersica in aluat si am modelat galuste. Am fus galustele sa fiarba in apa clocotita. In momentul cand s-au ridicat la suprafata apei, erau fierte.


Intr-o tigaie am pus uleiul sa se incinga, apoi am adaugat pesmetul, migdalele macinate, fructoza si scortisoara si am amestecat. Am lasat pe foc pana cand a inceput sa se rumeneasca pesmetul. In aceasta tigaie am pus pe rand galustele si le-am imbracat cu pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Poliana 1

21.09.2012, 14:46

Ce faine sunt!

RuxyRux 1

21.09.2012, 18:40

Ce frumusete! Si cred ca sunt un deliciu!

lilik 1

22.09.2012, 10:48

arata grozav de bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Papricas de pui
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de post cu mac si gust de citrice