Galuste cu prune

de La Ancuta in Dulciuri, 10 Oct 2010 | 3293 vizualizari

 

by mama

 

INGREDIENTE

  • 1 kg catofi
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 400-500 g faina
  • 25 de prune maricele
  • 5-6 linguri de pesmet
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri  zahar vanilat
  • putin ulei sau unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se spala prunele, se taie pe jumatate si se scot samburii.


Se spala cartofii, se curata si se taie ca pentru piure. Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc bine.


In piureul astfel format se adauga 2 oua, zaharul si o lingura de ulei.


Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Aluatul va fi putin mai lipicios.


Se pune intr-o oala apa la fiert, cu un praf de sare.


Pesmetul se pune in tigaie cu putin ulei sau unt si se perpeleste. Se amesteca ca sa nu se arda. Pesmetul astfel perpelit se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si zaharul vanilat.


Din aluat se formeaza bilute, pe masa bine infainata iar apoi se aplatizeaza in mana. Se pune o jumatate de pruna in mijloc si se inveleste in aluat. Se ruleaza in mana pana ia o forma rotunda.


Galustele astfel formate se baga cu o paleta in oala cu apa si se fierb la foc mic pana se ridica deasupra.


Se scot cu o paleta din oala si se tavalesc prin pesmetul cu zahar.


Este un pic de lucru, dar merita.


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

nadina73 1

10.10.2010, 18:28

maria_claudia 1

10.10.2010, 21:40

La Ancuta 1

11.10.2010, 11:09

multumesc Maria

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Galuste Somloi