Galuste cu prune!

de kirioana in Dulciuri, 31 Aug 2009 | 7418 vizualizari

 

O reteta foarte cunoscuta, de toamna, pe care ne-o amintim din copilarie.

 

INGREDIENTE

    • 150 ml apa
    • 250 grame margarina
    • 250 grame gris
    • esenta de vanilie
    • prune
    • 3 oua
    • 4 linguri faina
    • zahar
    • scortisoara
    • pesmet
    • 30 grame unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune!:


Apa se puna la fiert impreuna cu margarina.


Atunci cand margarina este topita adaugam grisul insa nu tot odata, ci putin cate putin pana cand aluatul se desprinde de marginile oalei.


Lasam aluatul sa se raceasca si apoi adaugam 3 oua, 4 linguri faina si esenta de vanilie.


Amestecam bine aluatul iar apoi spalam prunele, le curatam de samburi si le taiem in doua.


Amestecam putin zahar cu scortisoara si apoi formam galustele si punem zaharul in loc de sambure.


Galustele le punem apoi la fiert in apa clocotita pentru 15 minute.


In timp ce fierb galustele pregatim pesmetul.


Il punem putin la prajit intr-o tigaie in care am topit untul. Cand este rumenit frumos il amestecam cu zahar si cu scortisoara.


Galustele au fiert si le scoatem pe o farfurie.


Cat sunt inca calde le dam prin pesmetul cu zahar si gata.


Sunt foarte bune si calde si reci.

POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

klausenburger_adica Lacrima 1

31.08.2009, 11:50

foarte frumoase! felicitari

Miha 1

31.08.2009, 15:31

Super! Ce-as mai manca si eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu mar si nuca