Galuste cu prune!

de kirioana in Dulciuri, 31 Aug 2009 | 8804 vizualizari

 

O reteta foarte cunoscuta, de toamna, pe care ne-o amintim din copilarie.

 

INGREDIENTE

    • 150 ml apa
    • 250 grame margarina
    • 250 grame gris
    • esenta de vanilie
    • prune
    • 3 oua
    • 4 linguri faina
    • zahar
    • scortisoara
    • pesmet
    • 30 grame unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune!:

Apa se puna la fiert impreuna cu margarina.

Atunci cand margarina este topita adaugam grisul insa nu tot odata, ci putin cate putin pana cand aluatul se desprinde de marginile oalei.

Lasam aluatul sa se raceasca si apoi adaugam 3 oua, 4 linguri faina si esenta de vanilie.

Amestecam bine aluatul iar apoi spalam prunele, le curatam de samburi si le taiem in doua.

Amestecam putin zahar cu scortisoara si apoi formam galustele si punem zaharul in loc de sambure.

Galustele le punem apoi la fiert in apa clocotita pentru 15 minute.

In timp ce fierb galustele pregatim pesmetul.

Il punem putin la prajit intr-o tigaie in care am topit untul. Cand este rumenit frumos il amestecam cu zahar si cu scortisoara.

Galustele au fiert si le scoatem pe o farfurie.

Cat sunt inca calde le dam prin pesmetul cu zahar si gata.

Sunt foarte bune si calde si reci.
POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

klausenburger_adica Lacrima 1

31.08.2009, 11:50

foarte frumoase! felicitari

Miha 1

31.08.2009, 15:31

Super! Ce-as mai manca si eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu bezea