Galuste cu prune!

de kirioana in Dulciuri, 31 Aug 2009 | 8865 vizualizari

 

O reteta foarte cunoscuta, de toamna, pe care ne-o amintim din copilarie.

 

INGREDIENTE

    • 150 ml apa
    • 250 grame margarina
    • 250 grame gris
    • esenta de vanilie
    • prune
    • 3 oua
    • 4 linguri faina
    • zahar
    • scortisoara
    • pesmet
    • 30 grame unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune!:

Apa se puna la fiert impreuna cu margarina.

Atunci cand margarina este topita adaugam grisul insa nu tot odata, ci putin cate putin pana cand aluatul se desprinde de marginile oalei.

Lasam aluatul sa se raceasca si apoi adaugam 3 oua, 4 linguri faina si esenta de vanilie.

Amestecam bine aluatul iar apoi spalam prunele, le curatam de samburi si le taiem in doua.

Amestecam putin zahar cu scortisoara si apoi formam galustele si punem zaharul in loc de sambure.

Galustele le punem apoi la fiert in apa clocotita pentru 15 minute.

In timp ce fierb galustele pregatim pesmetul.

Il punem putin la prajit intr-o tigaie in care am topit untul. Cand este rumenit frumos il amestecam cu zahar si cu scortisoara.

Galustele au fiert si le scoatem pe o farfurie.

Cat sunt inca calde le dam prin pesmetul cu zahar si gata.

Sunt foarte bune si calde si reci.
POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

klausenburger_adica Lacrima 1

31.08.2009, 11:50

foarte frumoase! felicitari

Miha 1

31.08.2009, 15:31

Super! Ce-as mai manca si eu!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti crocanti cu malai