Pasca fara aluat cu ciocolata

de Tabita _ in Dulciuri, 14 Iun 2013 | 17064 vizualizari

 

Pasca rapida, pufoasa si aromata, buna in orice perioada a anului. Reteta: truedelights.ro Glazura: La Lena

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 3 albusuri de ou
  • 120 g zahar
  • 200 g branza proaspata
  • 200 g smantana
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • esenta de lamaie
  • esenta de rom
  • 50 g stafide
  • 30 g biscuiti macinati (pt tava)

Glazura:

  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri de unt.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat cu ciocolata:

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.


Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si uleiul adaugat in fir subtire, pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.


Intr-un bol incapator, se pune branza proaspata si se paseaza bine cu o furculita. Peste ea se adauga smantana, stafidele (scurse si sterse de apa), faina, grisul, praful de copt, esenta de lamaie si crema de galbenusuri. Se amesteca bine.


Albusurile se bat spuma cu sarea si se incorporeaza usor in compozitie.


Se tapeteaza forma (26 cm) cu hartie de copt si se presara cu biscuiti macinati, apoi se toarna aluatul de pasca.


Se incinge cuptorul la 180° C si se coace timp de 25-30 minute, pana se rumeneste frumos la suprafata.


Dupa ce se raceste, se scoate hartia de copt si se aseaza pe un platou.


Glazura: Intr-o cratita se amesteca 4 linguri de zahar cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 2 linguri de unt.


Se pune pe foc si cand se dizolva toate ingredientele si incepe sa fiarba usor compozitia se da focul mic si se lasa putin pana se ingroasa ca un aluat de clatite.


Aceasta compozitie se toarna peste pasca, se lasa 10-15 minute, apoi se da la frigider pentru 2-3 ore minim.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de glazura, se poate pudra cu zahar.

2

Este foarte buna calda, dar si mai buna este servita rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

Tabita _ 1

28.04.2014, 22:49

Alexandra

RuxyRux 1

28.04.2014, 22:51

O frumusete delicioasa!

Tabita _ 1

29.04.2014, 00:55

Multumesc Ruxy! Tare buna a fost!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Turta dulce
  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

  • 06

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce