Galuste cu prune

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Sep 2012 | 1143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 200 gr faina (sau dupa nevoie)
  • zahar (dupa gust)
  • ulei (20 ml)
  • prune (cca.1 kg)
  • pesmet
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau prin masina de tocat carne


Se framanata aluatul. (Din cartofii dati prin masina,praful de sare,ulei si faina cat cuprinde.)


Prunelor (spalate) li se scot samburii (dar nu se impart in doua, eu le las intregi pentru ca ne plac galustele mari si bogate in fructe).


Aluatul se formeaza sul pe masa de lucru pentru a usura impartirea acestuia in portii de galuste. Inainte de imbracarea prunelor in aluat, acesta se infaineaza (pentru ca aluatul este destul de lipicios). Imbracam, dupa cum spuneam, fiecare pruna in aluat.


Galustele rezultate se fierb la foc mic in apa cu putina sare.


Avem grija sa nu se lipeasca de fundul vasului (daca se intampla asta, le ajutam cu spumiera sa se dezlipeasca). Cand galustele se ridica la suprafata apei sunt fierte.


Se scot din apa si se introduc in tava cu pesmet, pregatita in prealabil astfel: pesmetul se prajeste in cuptor pana capata o culoare aurie.Dupa preferinta, se pot picura cativa stropi de ulei dar eu las pesmetul uscat.


Adaugam zahar dupa gust. Dupa introducerea galustelor in tava cu pesmet, le rostogolim sa se "imbrace" pe toata suprafata si mai lasam cca 10 minute la cuptor


Pofta buna!






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

02.09.2012, 18:04

Hai, Merisor....

RuxyRux 1

02.09.2012, 18:46

Le iubesc Val, sunt delicioase!

Bya Ralu 1

02.09.2012, 18:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune din compot