Galuste cu prune

de Oana in Dulciuri, 27 Iul 2015 | 2855 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • cartofi – 500 g.
    • oua – 1 buc.
    • Faina – 80 g.
    • gris – 25 g.
    • zahar vanilat – 1 pliculet
    • un praf de sare
    • prune – 10 buc. mai mici
    • zahar brun – 30 g.
    • scortisoara – 1 lingurita
    • Topping:
    • unt – 50 g.
    • pesmet – 100 g.
    • zahar brun – 50 g.
    • scortisoara – 1 lingurita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:



  • Spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert




  • Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit




  • Intre timp, desfaceti prunele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii




  • Amestecati 30 grame de zahar brun cu o lingurita de scortisoara si umpleti prunele cu acest amestec, apoi lasati-le deoparte




  • Pregatiti in acest moment si toppingul de pesmet: topiti untul intr-o tigaie, adaugati pesmetul si lasati-l sa se rumeneasca putin, amestecand continuu




  • Lasati pesmetul sa se raceasca putin, apoi adaugati zaharul brun si scortisoara si puneti tigaia deoparte




  • Curatati cartofii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari




  • Adaugati peste ei oul, grisul, zaharul vanilat si un praf de sare si omogenizati bine compozitia




  • Adaugati treptat faina si framantati usor




  • Aluatul va fi lipicios, insa nu puneti mai multa faina pentru ca se va intari




  • Intre timp, puneti o oala mare cu apa la fiert si adaugati o lingura cu sare




  • Cu mainile date prin faina, rupeti o bucata de aluat mai mare putin decat pruna, aplatizati aluatul si introduceti pruna in mijloc, apoi imbracati-o in aluat




  • Presarati cate putina faina deasupra ca sa puteti sa ii dati o forma rotunda




  • Dupa ce ati format toate galustele cu prune, scufundati-le pe rand in oala cu apa clocotita si lasati-le sa fiarba cateva minute, pana se ridica toate la suprafata




  • Scoateti galustele pe rand, direct in tigaia cu pesmet si tavaliti-le bine pe toate partile




  • Lasati-le apoi sa se reaceasca putin inainte de servire



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

dantes 1

29.07.2015, 07:47

Super!

Xandrinne 1

29.07.2015, 08:30

Aletta 1

14.07.2016, 15:46

wowww

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert friganele rulate si aromate