Galuste cu prune / cu caise

de alinutza1983 in Dulciuri, 16 Aug 2011 | 6712 vizualizari

 

O reteta simpla de Galuste cu prune...vedeta a sezonului de vara! imi aduce mereu aminte de copilarie, cand din castronul cu galuste preparat de bunica furam cate 2-3 galuste - ( pentru mai tarziu :) )....

 

INGREDIENTE

  • Iata ce ingrediente am folosit pentru a prepara reteta de galuste cu prune / caise:
  • 1kg cartofi - mai fainosi
  • 300g faina
  • 1-2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • Pentru umplutura :
  • 500g prune/ sau caise
  • 6 linguri pesmet
  • zahar tos,
  • zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune / cu caise:

Cum preparam reteta de Galuste cu prune / caise

1. Pregatim mai intai pesmetul, care se rumeneste in unt topit pe foc mic, iar catre final de tot se amesteca cu zaharul tos!Dupa gust putem adauga si 1-2 pliculete de zahar vanilat!

2. Pentru aluat punem la fiert cartofii....cand sunt gata ii faramam- fie manual, fie ii dam pri masina de tocat,apoi adaugam apoi ouale, 1 lingura zahar,incorporam si faina, pana obtinem un aluat moale.

 3. Cu o lingura luam din compozitia rezultata, o punem in palma infainata ( ca sa nu ni se lipeasca de maini), apoi in mijloc punem pruna- desfacuta si cu putin zahar tos peste ( sau jumatate de caisa ), formam o bocceluta, careia ii dam forma rotunda..si procedam asa pana la terminarea intregii cantitati de aluat!..

4. Intr-o cratita incapatoare punem la fier apa cu sare, iar in momentul in care aceasta clocoteste, o dam la foc mic si adaugam galustile deja formate.Acestea se vor ridica singure la suprafata in momentul in care sunt fierte!
Le scoatem intr-o sita la scurs, apoi le tavalim prin amestecul de pesmet si zahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune / cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:49

Cu caise nu am mancat dar nu pot fi decat minunate

mada2704 1

06.10.2011, 15:19

delicioase am facut zilele trecute cu gem de struguri, zmeura si prune iar astazi fac cu prune crude

alinutza1983 1

09.10.2011, 20:03

ma bucur tare mult mada ca le-ai incercat ! iarna si eu le fac cu gem!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune