Galuste cu prune / cu caise

de alinutza1983 in Dulciuri, 16 Aug 2011 | 4026 vizualizari

 

O reteta simpla de Galuste cu prune...vedeta a sezonului de vara! imi aduce mereu aminte de copilarie, cand din castronul cu galuste preparat de bunica furam cate 2-3 galuste - ( pentru mai tarziu :) )....

 

INGREDIENTE

  • Iata ce ingrediente am folosit pentru a prepara reteta de galuste cu prune / caise:
  • 1kg cartofi - mai fainosi
  • 300g faina
  • 1-2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • Pentru umplutura :
  • 500g prune/ sau caise
  • 6 linguri pesmet
  • zahar tos,
  • zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune / cu caise:

Cum preparam reteta de Galuste cu prune / caise


1. Pregatim mai intai pesmetul, care se rumeneste in unt topit pe foc mic, iar catre final de tot se amesteca cu zaharul tos!Dupa gust putem adauga si 1-2 pliculete de zahar vanilat!


2. Pentru aluat punem la fiert cartofii....cand sunt gata ii faramam- fie manual, fie ii dam pri masina de tocat,apoi adaugam apoi ouale, 1 lingura zahar,incorporam si faina, pana obtinem un aluat moale.


3. Cu o lingura luam din compozitia rezultata, o punem in palma infainata ( ca sa nu ni se lipeasca de maini), apoi in mijloc punem pruna- desfacuta si cu putin zahar tos peste ( sau jumatate de caisa ), formam o bocceluta, careia ii dam forma rotunda..si procedam asa pana la terminarea intregii cantitati de aluat!..


4. Intr-o cratita incapatoare punem la fier apa cu sare, iar in momentul in care aceasta clocoteste, o dam la foc mic si adaugam galustile deja formate.Acestea se vor ridica singure la suprafata in momentul in care sunt fierte!

Le scoatem intr-o sita la scurs, apoi le tavalim prin amestecul de pesmet si zahar!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune / cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:49

Cu caise nu am mancat dar nu pot fi decat minunate

mada2704 1

06.10.2011, 15:19

delicioase am facut zilele trecute cu gem de struguri, zmeura si prune iar astazi fac cu prune crude

alinutza1983 1

09.10.2011, 20:03

ma bucur tare mult mada ca le-ai incercat ! iarna si eu le fac cu gem!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune - de post