Galuste de mamaliga cu ciuperci si bacon

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 25 Noi 2010 | 3232 vizualizari

 

Este tot dupa o reteta de a lui Amalia vezi reteta aici http://amalia-mylife.blogspot.com/2008/03/galuste-de-mamaliga-cu-ciuperci-si.html super bune de tot,multumesc tare mult Amalia

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 300 g ciuperci champignion
  • 200 bacon
  • 100 smantana
  • 150 cascaval ras
  • patrunjel verde
  • putin ulei
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • mamaliguta mai moale
  • 2 linguri unt
  • 3 rosii cherry-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de mamaliga cu ciuperci si bacon:

Se pregateste o mamaliguta mai moale din faina malai,apa si sare.


Se caleste ceapa tocata in putin ulei cu ciupercile si baconul taiete marunt, se condimeteaza cu sare si piper si se lasa sa fierba ,prajeasca 15 minute dupa care se pune smantana , cascavalul si patrunjelul verde tocat


Se ia cate o bucata din mamaliguta se intinde (cu o lingura ,sau cu mana merge si mai bine) se pune din compozitia de ciuperci cu bacon se da forma unei mingi ,mai mari mai mici...cum va iasa


Se dau prin pesmet se aseaza intr-un vas de yena uns cu putin unt ,se presara cascaval ras ,bucatele de unt si rosii cherry (optional)


Se da tava la cuptor pentru 15-20 minute


Minunatie nu alta...nu te mai poti satura


PS: va ies 10-12 bucati ,depinde cat de mari le faceti,dar sincer eu nu le-am pregatit decat 6 bucati ,restul de compozitie ramasa cu ciuperci le-am pus in congelator ,iar intr-o zi le voi mai face

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de mamaliga cu ciuperci si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

nadina73 1

01.12.2010, 02:25

cristina initial trebuiau prajiti in ulei e foarte adevarat insa eu am fost mai lenesama bucur ca ti-au placut

nadina73 1

01.12.2010, 02:26

Multumesc mult tuturor

mihaelar63 1

01.12.2010, 02:55

faine galuste . le-am pus la loc de cinste , la favoritele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu ciuperci