Galuste din urda cu sos de rosii

de Rocsi in Mancaruri de legume, 26 Mai 2014 | 2364 vizualizari

 

A vazut mama aceasta reteta in ultimul numar al revistei Practic in bucatarie si a zis ca ii place. Cum aveam toate ingredienele i-am si pregatit a doua zi ca sa le gaseasca calde cand vine de la munca. Au cam fost pe placul alor mei!

 

INGREDIENTE

  • Pentru galuste:
  • 250 gr urda
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 cana suc de rosii de casa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 canita cu apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste din urda cu sos de rosii:

Galustele:

Intr-un bol punem urda framata, ouale, cascavalul dat pe razatoarea mica, sare, piper si busuiocul uscat.

Le amestecam cu mana, apoi incorporam faina.

Vom obtine un aluat usor lipicios.

Intr-o oala punem apa, un praf de sare si le trasferam pe foc.

Cand da in clocot, dam focul mai mic, formam galustele din compozitia obtinuta, de marimea unei nuci sa fie, si le dam drumul in apa.

Le lasam sa fiarba circa 10 minute, apoi le scoatem cu o paleta pe un platou.


Sosul de rosii:

Intr-o tigaie punem uleiul, sucul de rosii de si apa.

Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si mararul verde tocat.

Amestecam bine si lasam sa scada la foc potrivit, pana obtinem consistenta dorita ( eu l-am fiert in jur de 10 minute).


Punem galustele peste sos si se servesc calde. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din urda cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

elucubratiiculinare 1

27.05.2014, 22:21

o idee minunata

simona72 1

28.05.2014, 08:15

Acum am timp sa citesc retete pe indelete, iar a ta imi place tare mult....chiar e de probat!

Rocsi 1

28.05.2014, 21:23

Simona eu ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Galuste din branza de vaci cu sos