Galuste (gomboti) cu caise

de lilik in Dulciuri, 15 Iun 2011 | 8364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 200-250 gr faina
  • 1 ou
  • sare
  • 7-8 linguri pesmet
  • 3-4 linguri zahar
  • cateva caise(depinde cat sunt de mari)
  • scortisoara
  • unt cat o nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste (gomboti) cu caise:

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja,iar cand intra furculita usor in ei,fara sa se rupa ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca putin.


Intre timp spalam caisele,le stergem,le taiem in 2,scoatem samburii(daca sunt mari le putem taia si in 4) si pe fiecare bucatica punem putin zahar si un praf de scortisoara.


Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.


Intr-un bol punem cartofii,oul,putina sare si faina si amestecam bine,apoi punem compozitia pe masa de lucru infainata si formam un sulutet pe care il impartim in cateva bucati egale.


Punem o oala cu apa si putina sare la fiert si calim pesmetul in unt cateva minute,amestecand continuu sa nu se arda,apoi cand il dam deoparte punem cele 3-4 linguri de zahar.


Luam cate o bucata de aluat si o aplatizam in mana(ne dam mainile cu faina) apoi in mijloc punem o bucata de caisa,inchidem si rotunjim.Procedam asa cu fiecare bucatica de aluat.


Cand apa fierbe punem galustele si le lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica la suprafata,apoi le scoatem si le dam prin pesmet.


Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste (gomboti) cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Daniela_ 1

28.06.2011, 15:24

Nu le-am facut de mult. Arata super.O sa le fac saptamana asta.

lilik 1

28.06.2011, 21:20

Daniela ms si sa ai spor

esponja 1

13.08.2011, 09:12

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de caise