Galuste “infailibile” pentru supa

de Doinavar in Supe, 14 Feb 2013 | 12148 vizualizari

 

De cate ori aveam musafiri si voiam sa ii uimesc cu galustele mele, imi ieseau “ghiulele”, de frica sa nu mi se farame. Prin cartile de bucate sunt tot felul de idei: sa faci aluatul mai moale, sa le pui imediat in supa, sa incerci cu cate una si daca se farama, mai pui gris. La un ou, nu mai mult de o lingura de gris, albusul batut spuma, bunica-mea punea 2 linguri de untura de porc. Ieseau galuste gretoase de porc. Niciodata nu-mi ieseau ca lumea. Pana intr-o zi... Am uitat compozitia de galuste, m-am luat cu alte treburi si cand am vazut ca s-a cam intarit am vrut s-o arunc, sa fac altele. Dar mi-am zis sa incerc totusi … Fenomenal!!! Nici vorba sa se mai farame, sa-mi iasa ghiulele sau sa nu creasca. De atunci mi-am mai cizelat reteta si v-o dau si voua.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 varf de cutit mic, mic, mic de bicarbonat de sodiu alimentar
  • cateva picaturi otet sau zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei
  • 4-5 linguri de gris
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste “infailibile” pentru supa:

Intr-un castronel amestecati oul cu bicarbonatul stins cu otet sau lamaie, 1 lingura de ulei si grisul. Turtiti compozitia si lasati-o (uitati-o) vreo 45-60 minute, cat preparati supa.


Intr-o cana sa aveti la indemana putina supa amestecata cu apa rece. Asezati oala cu supa pe foc foarte, foarte mic si cu o lingurita puneti in supa galustele.

Stati langa ele si daca incepe supa sa clocoteasca adaugati putina zeama din cana sau trageti oala de pe foc.

Dupa ce incep sa se umfle, intoarceti-le pe cealalta parte. Acoperiti oala, lasati-o la foc foarte, foarte mic si din cand in cand mai adaugati din zeama din cana.


Cand s-au fiert, lasati sa mai stea oala acoperita, pentru ca se vor mai umfla putin.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a servi supa la masa, infierbantati-o bine, mutati-o in supiera si adaugati verdeata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste “infailibile” pentru supa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

feliciacristea46 1

11.04.2013, 22:02

se intareste beton daca sta mult, se pun imediat in supa !

feliciacristea46 1

11.04.2013, 22:23

daca pui 4-5 linguri de gris la un ou, fara altceva, si puse imediat in supa. la urma picuri apa rece [peste ele !

babi5 1

27.05.2013, 14:00

Pentru mine este ceva inedit dar le incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste