Supa de pui cu galuste din faina de mei

de Dya Daniela Andrei in Supe, 24 Aug 2013 | 4774 vizualizari

 

Este idel pentru bebelusi si copii si inlocuieste cu succes faina de grau! De aceea eu folosesc faina de mei pentru a ii face biscuitei Rebecai. Insa m-am decis sa o folosesc si pentru noi.
Din faina de mei putem face mamaliguta, lipii, galuste.

Dintre rasfoirile paginilor de internet am aflat ca:

Meiul este bogat în complexul vitaminic B, magneziu, fier, potasiu, fosfor și este o sursă bună de fibre și proteine. Meiul nu conţine gluten, fapt pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.

Cat despre supa mea, DA! Are cartofi!

 

INGREDIENTE

Pentru supa:

  • 1 pui
  • 1 lingura cu ulei
  • Patrunjel proaspat: o legatura
  • O lingurita cu tarhon
  • Sare si piper dupa gust

Legume dupa bunul plac:

  • 2 cartofi
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe albe
  • Ardei grasi colorati
  • O bucata de telina
  • 2 bucati de pastarnac
  • 2-3 rosii
  • 1 dovlecel

Pentru galuste:

  • 5 linguri de faina de mei
  • 2 oua
  • două linguri cu ulei
  • condimente dupa gust: sare, busuioc, chili
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste din faina de mei:

Punem carnea de pui la fiert in apa rece si adunam spuma formata.


Tocam legumele, le adaugam in supa si le lasam sa fiarba impreuna cam 20-30 de minute. Potrivim de gust cu sare, piper si tarhon, punem si uleiul si lasam sa dea in clocot.


Acum e momentul galustelor: amestecam faina de mei cu cele 2 oua, cu uleiul si condimentele si cu o lingura luam cate putin din compozitie si o adaugam in supa. Le mai fierbem 10-15 minute si gata supa!


Adaugam patrunjelul proaspat tocat si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca compozitia pentru galuste este prea consistenta mai adaugati un ou-doua, altfel vor iesi foarte tari, intrucat nu vor fierbe suficient;

2

Pentru a nu se imprastia prin supa, oaule trebuie sa fie la temperatura camerei;

3

Exista mai mai multe metode de a le pregati, eu am ales varianta cu ou, datorita lipsei timpului. In cele mai multe variante, galustele se prepara cu apa, faina de mei fiind lasata la inmuiat pentru 2 ore, si abia apoi amesteacta cu restul de ingrediente. Galustele preparate astfel servindu-se si cu diferite sosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste din faina de mei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Dya Daniela Andrei 1

24.08.2013, 23:17

Va pup cu drag!

simona72 1

28.08.2013, 13:11

Nu am mancat niciodata ceva preparat cu faina de mei! Este o varianta de luat in considerare. Bravo!

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2013, 13:55

Multumesc Simona!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa de galuste cu carne de pasare