Galusti Cu prune

de nico15 in Dulciuri, 12 Dec 2010 | 4552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.3kg de cartofi
  • 20 de linguri de masa de faina
  • 150 g de pesmet
  • 200 g zahar,
  • rom
  • 3-4 oua
  • scortisoara
  • 500 g de prune
  • 150-200 g de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti Cu prune:

Se pun cartofii la fiert in apa. Cartofii se lasa in coaja de preferat sunt cartofii cu coaja rosie cei albi sunt mai moi si cer faina mai multa. Dupa ce s-au fiert carfofii se curata de coaja se taie bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie. Se adauga 3-4 oua si faina treptat, aluatul care rezulta trebuie sa nu fie moale.

 Prunele in prealabil au fost spalate, rupte in doua, s-a presarat, rom, scortisoara si zahar peste ele pentru a lua gustul respectiv.

Se va lua cu lingurita din aluat se va face o biluta pe care o presezi , adaugi in mijloc ½ de pruna sau daca sunt mai mari doar un ¼ de pruna, Presari nuca care a fost pisata in prealabil. Se face o bila mai mare care se trece un pic prin faina. Aceasta operatiune se repeta pana se termina tot aluatul.
Se pune pe foc o oala cu apa si se lasa ca apa sa fiarba si sa dea in clocot moment in care se vor adauga galustile, acestea vor fi fierte in momentul cand se ridica la suprafata. Atunci se scot si se lasa un pic la scurs pentru a scapa de surplusul de apa.
Intr-o cratita sau tigaie se pune zahar, pesmet si scortisoara si se lasa sa se rumeneasca un pic. Se vor trece fiecare galusca ca in imaginile alaturate. Mie imi plac un pic mai colorate dupa cum se vede si in imaginile alaturate.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti Cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose crosetate