Faguri cu crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 9 Dec 2014 | 5962 vizualizari

 

Este o reteta simpla, asemanatoare cu cea a clatitelor, dar la care iti trebuie foarte multa rabdare pentru a duce munca pana la capat. Insa, pentru cei dragi imi gasesc intotdeauna timp si fac totul cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua;
  • o cana zahar;
  • o cana ulei;
  • 1l lapte;
  • un praf de sare;
  • un plic praf de copt;
  • esenta;
  • faina (intra aproximativ un kg).
  • Pentru crema:
  • 3 oua;
  • o cana zahar;
  • 1l lapte;
  • un pachet de margarina;
  • esenta de vanilie;
  • 5 linguri faina.
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu crema de vanilie:

De obicei, incep prin a pregati crema pentru ca apoi, in timp ce coc fagurii sa ii si asamblez.


Crema:


Intr-o cratita se bat ouale, apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza si cu acestea. Dupa aceea, se adauga laptele si faina si se mixeaza repede pentru a nu se forma cocoloase. In final, se adauga margarina, taiata bucatele cu cutitul sau data pe razatoare, si se pune crema la foc mic, amestecandu-se cu telul continuu pentru a nu se prinde. Este gata atunci cand se ingroasa bine.


Aluatul:


Intr-un castron se bat ouale cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta si se mixeaza si cu acestea. Se pun uleiul si laptele, se amesteca, dupa care se pune faina, iar deasupra praful de copt. Faina se pune cate putin, si se mixeaza in acelasi timp, pana ce aluatul devine un pic mai gros decat la clatite si un pic mai subtire decat la checuri.


Se unge cu ulei forma pentru faguri si se incinde la flacara aragazului, dupa care se toarna aluat cu lingurita, astfel incat sa iasa doua forme rotunde, care vor fi coapte pe ambele parti, iar apoi umplute cu crema. Se continua tot asa pana se termina aluatul din castron.

 

TIPS-URI

1

Laptele, daca nu este din comert, trebuie fiert si racit, bine-nteles.

2

Ca sa nu stropesc prin bucatarie sau sa se faca faina peste tot, atunci cand fac ori crema, ori aluatul, mai intai amestec incet cu mixerul, fara ca acesta sa fie pornit, pana ce faina se umezeste in lapte. Apoi pornesc mixerul pe prima treapta si tin mana deasupra la cratita (castron) in partea opusa acestuia pentru a nu face mizerie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

09.12.2014, 22:33

Ce aparitie reusita! Bun sosit!

Andra_Constantinescu 1

09.12.2014, 23:02

Va multumesc tuturor!

babi5 1

11.12.2014, 15:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Faguri fara forma:))