Desert salam de biscuiti, de post

de RODIMUR in Dulciuri, 2 Dec 2018 | 3128 vizualizari

 

De vreo 30 de ani păstrez două rețete de salam de biscuiți pe care le-am făcut mai rar, deși sunt foarte bune și ușor de preparat. De această dată am ales să fac rețeta de post (în Postul Crăciunului fiind) și pentru că am adăugat: nuci, vișine și sirop din dulceață, pot spune că acest salam de biscuiți, de post a ieșit excelent și că merită făcut, cât de des posibil.
(După ce va trece și perioada de post, voi face și un salam de biscuiți, de frupt, care este absolut delicios...)
Din ingredientele de mai jos am făcut trei porții de salam cu diametrul de 5,5-6 cm și cu lungimea de 15 cm.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de biscuiți populari
  • 200 grame de rahat
  • 150 grame de margarină
  • 2-3 linguri de cacao
  • 20-25 de vișine din dulceață
  • 3-4 linguri de sirop de dulceață
  • 4 linguri de apă
  • 3 linguri de zahăr tos
  • 2-3 lingurițe de esență de rom
  • Pentru decor:
  • 100 grame de nuci mărunțite
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti, de post:

Biscuiții se sfărâmă în bucățele mici, iar rahatul se taie în cubulețe cu laturile de 1 cm.

Se amestecă bine zahărul cu cacaua, se adaugă apa și se fierbe compoziția  1-2 minute, până ce dă în clocot și se leagă. Se adaugă margarina și se omogenizează.

Peste biscuiții mărunțiți se adaugă vișinele din dulceață, cubulețele de rahat și sosul de cacao. Se amestecă ingredientele și se mai adaugă siropul din dulceață și esența de rom, până ce compoziția este legată și uniformă.

Se taie mărunt nucile.

Se întinde pe planșetă o folie alimentară și se pune cu lingura compoziția preparată. Se presară pe folie nucile mărunțite și se rulează compoziția, cu ajutorul foliei, în așa fel încât ruloul să se ”îmbrace” în nucă.

Se înfășoară ruloul în folie, se leagă la capete, se strânge și se modelează pentru a-i da forma unui salam.

Se procedează la fel, până la epuizarea compoziției.

Se ține la frigider până a doua zi, când poate fi tăiat în felii groase cam de 1,5 cm.

TIPS-URI

1

În loc de vișine, puteți folosi stafide umezite în prealabil în esență de rom.

2

Vișinele, totuși, dau un gust foarte bun salamului de biscuiți. Mi se pare mai bun astfel, decât cu stafide, care sunt mai uscate.

3

Siropul din dulceață are rolul de a lega ingredientele și a da salamului de biscuiți gustul său dulce-acrișor, atât de plăcut.

4

Puteți rula salamul prin nucă de cocos, dar este mult mai bun, dacă este rulat prin nucă.

5

Salamul de biscuiți trebuie să stea câteva ore la frigider ca să se lege. Dacă-l veți tăia înainte de acest termen, feliile s-ar putea sfărâma/desface.

6

Diametrul salamului este la alegerea dumneavoastră, la fel și grosimea feliilor. Totuși acestea din urmă nu trebuie să fie prea subțiri, ca să nu se desfacă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

07.12.2018, 11:13

Mulțumesc frumos, Dantes!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:51

Delicios!

RODIMUR 1

10.12.2018, 13:42

Da, a fost tare bun, dar voi mai face unul de frupt și mai bun... Mulțumesc frumos, Mimi, pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone