Fondant pentru eclere, amandine

de Constelatialeu in Dulciuri, 31 Dec 2018 | 2071 vizualizari

 

E a doua oara cand incerc fondantul, prima data am dat-o de gard, acum am pus-o pe gard......si-am zis sa impartasesc cu voi experienta asta.....mie imi place sa-l mananc si ''gol'' asa cum este fara sa-l mai pun pe prajituri.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 170 ml apa
  • 3 linguri miere
  • multa rabdare si atentie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant pentru eclere, amandine:

In primul rand cratita in care fierbeti siropul sa fie foarte curata si sa fie din inox. Cat fierbem siropul bolul de la mixer il bagam la congelator. Punem in cratita de inox apa si zaharul si punem la foc foarte mic sa fiarba, din cand in cand udam cu apa rece marginile cratitei, cand incepe sa faca spuma luam spuma usor, este important sa umezim cu apa rece astfel impiedicam zaharisirea. Pentru ca eu n-am termometru sa masor temperatura am folosit trucul vechi din batrani, ca sa vad daca siropul este legat bine, adica am luat o picatura de sirop intre degete si daca se face un fir de cca 2 cm intre degete inseamna ca siropul este legat. Daca siropul este legat adaugam mierea si lasam sa fiarba nu mai mult de 2 minute, apoi transferam totul in bolul scos de la congelator si incepem sa mixam bine pana ce siropul incepe sa se albeasca, atunci este gata fondantul, se poate depozita intr-un borcan si se poate folosi cand aveti nevoie incalzindu-l pe baie de abur, se adauga cacao daca vrem sa iasa maro. Cam asta-i toata filozofia, multa rabdare si iese

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant pentru eclere, amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

miki_a 1

31.12.2018, 18:38

Arată super ...de probat!

Rocsi 1

02.01.2019, 19:25

Foarte faina reteta, dar eu sigur as da de gard, cel putin prima data!

Panacris 1

02.01.2019, 20:07

Wowww!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu  smantana ,fasole verde  , cartofi si sunculita de porc

ieri la 23:41

Desert gogosi cu ciocolata

de Lau 9

ieri la 21:35

Friptura de porc inabusita

de Lau 9

ieri la 21:05

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina