Prăjitură cu pere întregi

de diaconta in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 1772 vizualizari

 

Din categoria „bun dar cu poze naşpa”.:))))))))))))
Am scris reţeta mai scurt să intre pe o pagina celor care le listeaza :)))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingura smântâna
  • 250 g faina
  • 4 oua
  • ½ plic praf de copt(5g)
  • Vanilie
  • sare
  • 6 pere medii(800 g)
  • 1 lingura Zahar brun
  • Zmeura
  • 3oo ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu pere întregi:

Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema pufoasa.


Am adaugat smântâna,apoi ouale pe rând si faina amestecata cu praful de copt si sarea.


Eu am pus si faina cate putin dupa ce am adaugat câte un ou,îmi place mai mult textura care rezulta.


Am scos cotoarele perelor,le-am curatat dar le-am lasat coditele.


Am pus compozitia de blat într-o forma rotunda de 26 cm, tapetata cu hârtie de copt.


Am pus cele 5 pere dupa cum se vede în poza,iar una am taiat-o în patru si am pus-o în mijlocul formei.


Am presarat cu zahar brun.


Am pus tava la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.


Verificati cu o scobitoare când este copt.


Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.


Am pus deasupra zmeura si am ornat „ciufulit” cu frisca.


Am lasat la frigider,e mult mai bun rece.



 

TIPS-URI

1

va recomand sa folositi pere care au miezul mai moale,sau daca sunt mai tari sa le inmuiati in sirop fierbinte,dar in acest caz s-ar putea sa se umezeasca coca prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu pere întregi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 18:38

ce bine arata

diaconta 1

27.10.2013, 20:18

Krysty,imi plac prajiturile cu mere,sunt foarte aromate

Panacris 1

07.01.2014, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Blat din albusuri, ciocolata si fructe