Mere caramelizate in aluat

de simona72 in Dulciuri, 9 Apr 2013 | 1476 vizualizari

 

Este o reteta f usoara si cu putine ingrediente....Eu am facut-o pt ca aveam ceva aluat foetaj ramas de la tarta cu ghebe...si cu ce mai aveam prin frigider...

 

INGREDIENTE

  • 100-150 gr aluat foietaj
  • 1 si 1/2 mar
  • 3 betisoare de scortisoara
  • 3 linguri mari de zahar
  • 2 lingurite unt
  • 2 paharele(mici ca de tuica)cognac sau rom
  • pt servit:
  • 3 cupe inghetata de vanilie(de preferinta)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere caramelizate in aluat:

Merele se curata de coaja si se taie in doua, obtineti 3 jumatati de mar.Le curatati si locsorul in care au stat semintele si codita, iar in locul lor bagati in fiecare cite un betisor de scortisoara. Intindeti cu sucitorul intr-o foaie nu f subtire aluatul si imbracati merele in el dar fara a acoperii si partea taiata cu scortisoara.


Intr-o tigaie(cu miner detasabil) puneti zaharul la caramelizat, se aduga untul dupa ce s-a caramelizat zaharul, se amesteca si se lasa sa se topeasca, iar apoi se adauga cognacul si amestecati putin . Se pun jumatatile de mar cu partea taiata in tigaie peste caramel, se dau la cuptorul incins la 200 grade pt 30 minute ,pina se rumeneste aluatul. Se servesc caldute, cu caramel si cu o cupa de inghetata de vanilie.(eu nu am avut decit inghetata de capsuni in congelator) Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere caramelizate in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

ionela2682 1

10.04.2013, 09:02

interesant!!

Sim0na 1

10.04.2013, 14:19

N-am mancat niciodata.. dar cred ca-s foarte bune

simona72 1

10.04.2013, 14:36

Pe cit e de usoara pe atit este de buna....baiatul meu a intrebat daca mai este...am facut o portie pt fiecare...cu siguranta o voi mai face...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere intregi