Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele

de ala_oancea in Vita, 12 Mai 2009 | 4249 vizualizari

 

O combinatie delicioasa ....

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • 650 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa rosie 
  • 1 morcov 
  • 3 catei de usturoi 
  • 1 ou
  • sare, piper, boia 
  • condimente de chiftele 
  • 5 felii de paine
  • Galusti:
  • 100-150 gr spanac congelat
  • 200 ml lapte 
  • 2 oua 
  • 300 gr faina 
  • sare
  • Sos:
  • 1 legatura marar
  • 250 ml lapte 
  • 2 linguri faina 
  • 50 gr unt sare 
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele:

Se pregatesc mai intai chiftelele. Carnea tocata se amesteca cu oul, morcovul si ceapa date pe razatoare, usturoiul dat prin presa, condimentele si feliile de paine inmuiate si stoarse bine. Se formeaza chiftelele, se pun intr-o tava pe hartie de copt si se baga la cuptor pana se rumenesc.



Cat timp chiftelele stau la cuptor se prepara galustii si sosul.



Se decongeleaza spanacul, eventual se fierbe si se scurge bine. Eu am avut unul tocat marunt, asa ca l-am stors si l-am pus direct in aluatul de galusti.

Se amesteca bine ingredientele pentru galusti. Trebuie sa iasa un aluat mai moale. Se pune o oala cu apa la fiert. Se ia cu lingurita din aluat si se arunca in apa clocotita. Se lasa la fiert cateva minute, dupa care se scot in strecuratoare, se pun sub jet de apa rece si se lasa la scurs.




Untul se pune la topit. Se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga treptat laptele, amestecand bine, sa nu faca cocoloase. Se adauga mararul tocat marunt, sarea si usturoiul dat prin presa. Se lasa pe foc, amestecand pana se ingroasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ANCA 1

15.05.2009, 10:37

suna excelent!

Bucataras Dragos 1

24.05.2009, 16:16

mmmm bun

DIANA B 1

22.03.2011, 10:33

Wow , ce de arome si gusturi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu galusti