Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

de mirela0911 in Pui, 6 Mai 2018 | 8786 vizualizari

COMENTARII (18)

Lau 1

06.05.2018, 19:30

Prima servita

vasimur 1

06.05.2018, 19:35

MotanLaOale 1

06.05.2018, 19:36

RODIMUR 1

06.05.2018, 19:56

Fix pe placul meu!

- Andreea - 1

06.05.2018, 20:01

Valclaudia 1

06.05.2018, 21:29

grozava idee pentru un pranz in familie!

katty 1

06.05.2018, 22:22

Minunat!

kytz 1

07.05.2018, 06:28

Un meniu perfect!

xana 1

07.05.2018, 12:36

dantes 1

07.05.2018, 12:39

Bun!

Rahela Velicu 1

07.05.2018, 12:48

Oana 1

07.05.2018, 16:26

Ce bine arata!

miki_a 1

07.05.2018, 17:03

Super!

mihaelar63 1

07.05.2018, 19:00

Interesanta combinatie POsibil ca eu as fi aromatizat cu carnat preparatul de la inceput

Rocsi 1

07.05.2018, 20:27

Pai mai trebuie sa incercam chestii noi, cat de cat apropiate de gustul nostru, ca poate ne plac si mai schimbam si noi cate ceva! Bun, bun, bun!

Merisor 1

08.05.2018, 10:15

Ce papa bun!

oanapl 1

09.05.2018, 21:39

Delicios!

VictoriaPaduret 1

11.05.2018, 08:45

Din ceea ce am văzut la arabi, cous-cous nu se fierbe, ei au o oală specială, cous-cousieră, cu o strecurătoare deasupra. În oala propriuzisă se fierbe carnea și legumele, iar în strecurătoare se pune cous-cous-ul frecat cu puțin unt. Se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă conținutul din oală chiar 2-3 ore. Astfel granulele se fierb la aburi și preiau aroma conținutului din oală. Din când în când se ia strecurătoarea deoparte și se amestecă în cous-cous. Se servește cu cous-cousul pus în farfurie și deasupra o parte din cele fierte în oală, alături de un sos de roșii sau sos alb, de regulă picant.
Se poate și ca în rețeta prezentată, dar peste cous-cous se pune în supa clocotită, se acoperă vasul cu capac și se ia de pe foc. Nu am văzut nici în Algeria, nici în Tunisia ca cous-cous-ul să se prăjească înainte de a fi gătit, dar se freacă cu unt pentru a nu aglomera granulele să se facă cocoloașe.
Este într-adevăr foarte gustos.
Eu prepar cous-cous cu apă clocotită (supă) pusă deasupra, acopăr cu capac și las până se înmoaie granulele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume pe pat de cus cus