Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

de mirela0911 in Pui, 6 Mai 2018 | 2290 vizualizari

 

Am preparat acest cus-cus cu dorinta de a mai schimba putin garnitura de langa friptura de pui. Am avut emotii, nestiind daca le va placea copiilor, dar .... surpriza, chiar au mai cerut! :D Voi mai prepara astfel de cus-cus in diferite combinatii, acesta fiind inceputul! :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste cus-cus
  • 3 lg ulei
  • 1 litru apa
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lg vegeta/delikat (de preferat homemade)
  • 1 buc carnati
  • 1/2 conserva fasole Kidney
  • patrunjel verde
  • friptura de pui/porc (orice preferati)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cus-cus cu friptura de pui:

Mai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe.


Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte peste paste. Se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este nevoie, se mai adauga sare. Dupa ce au absorbit aproape toata apa, se stinge focul si se acopera pentru cateva minute.


Carnatul se taie felii si se prajeste usor intr-o tigaie. Se pune peste cus-cus impreuna cu fasolea kidney. Se amesteca totul, iar la final se adauga si patrunjel verde toocat.


Se serveste alaturi de o friptura si salata preferata.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de apa trebuie sa fie dubla decat cea de paste cus-cus pentru a fierbe.

2

Apa se toarna fierbinte peste paste.

3

Se poate gati cus-cus-ul in combinatie cu orice legume preferate.

4

Se mai poate adauga morcov, porumb, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cus-cus cu friptura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Merisor 1

08.05.2018, 10:15

Ce papa bun!

oanapl 1

09.05.2018, 21:39

Delicios!

VictoriaPaduret 1

11.05.2018, 08:45

Din ceea ce am văzut la arabi, cous-cous nu se fierbe, ei au o oală specială, cous-cousieră, cu o strecurătoare deasupra. În oala propriuzisă se fierbe carnea și legumele, iar în strecurătoare se pune cous-cous-ul frecat cu puțin unt. Se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă conținutul din oală chiar 2-3 ore. Astfel granulele se fierb la aburi și preiau aroma conținutului din oală. Din când în când se ia strecurătoarea deoparte și se amestecă în cous-cous. Se servește cu cous-cousul pus în farfurie și deasupra o parte din cele fierte în oală, alături de un sos de roșii sau sos alb, de regulă picant.
Se poate și ca în rețeta prezentată, dar peste cous-cous se pune în supa clocotită, se acoperă vasul cu capac și se ia de pe foc. Nu am văzut nici în Algeria, nici în Tunisia ca cous-cous-ul să se prăjească înainte de a fi gătit, dar se freacă cu unt pentru a nu aglomera granulele să se facă cocoloașe.
Este într-adevăr foarte gustos.
Eu prepar cous-cous cu apă clocotită (supă) pusă deasupra, acopăr cu capac și las până se înmoaie granulele.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cuscus cu sfecla rosie si piept de pui