Tocanita de pui cu cartofi

de Irina in Pui, 21 Feb 2013 | 7735 vizualizari

 

Este una din mancarurile cele mai simple de pe lumea asta, dar si cele mai delicioase. Am pregatit tocanita intr-un vas Zepter, pe care invat sa-l folosesc din ce in ce mai bine...:)

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 4-5 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei de masline extravirgin
  • boia de ardei
  • 1 frunza de dafin
  • 2-3 linguri suc de rosii
  • sare
  • piper
  • marar tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu cartofi:

Spalati si curatati puiul, apoi curatati toate legumele si taiati-le.


Puneti ulei in vas, porniti aragazul la treapta medie, adaugati cepele si usturoiul. Adaugati putina apa si acoperiti cu capacul. Lasati cateva minute la inabusit, avand grija ca indicatorul Termocontrolului sa fie in zona verde.


Adaugati carnea de pui si fierbeti inca 10 minute. Reduceti caldura.


Adaugati si cartofii si o cana de supa (daca nu, se poate adauga si apa) si mai fierbeti pana cartofii sunt patrunsi. Urmariti ca indicatorul Termocontrolului sa ramana tot in zona verde. Daca trece cumva in zona rosie, dati vasul de pe foc pentru a se raci putin si, cand ajunge iar in zona verde, puneti-l din nou pe foc. Verificati daca e zeama suficienta in vas.


Adaugati sarea, piperul, foaia de dafin si boiaua de ardei, iar la final sucul de rosii. Amestecati usor pana mancarea prinde culoare si lasati cateva minute pe foc.


La final presarati marar tocat pe deasupra sau tarhon, pentru o aroma deosebita.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Cris2711 1

04.10.2013, 13:06

Teo)

Alina26 1

04.10.2013, 17:31

babi5 1

06.10.2013, 16:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu pui si pleurotus