Tocanita de pui cu cartofi

de Irina in Pui, 21 Feb 2013 | 7979 vizualizari

 

Este una din mancarurile cele mai simple de pe lumea asta, dar si cele mai delicioase. Am pregatit tocanita intr-un vas Zepter, pe care invat sa-l folosesc din ce in ce mai bine...:)

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 4-5 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei de masline extravirgin
  • boia de ardei
  • 1 frunza de dafin
  • 2-3 linguri suc de rosii
  • sare
  • piper
  • marar tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu cartofi:

Spalati si curatati puiul, apoi curatati toate legumele si taiati-le.


Puneti ulei in vas, porniti aragazul la treapta medie, adaugati cepele si usturoiul. Adaugati putina apa si acoperiti cu capacul. Lasati cateva minute la inabusit, avand grija ca indicatorul Termocontrolului sa fie in zona verde.


Adaugati carnea de pui si fierbeti inca 10 minute. Reduceti caldura.


Adaugati si cartofii si o cana de supa (daca nu, se poate adauga si apa) si mai fierbeti pana cartofii sunt patrunsi. Urmariti ca indicatorul Termocontrolului sa ramana tot in zona verde. Daca trece cumva in zona rosie, dati vasul de pe foc pentru a se raci putin si, cand ajunge iar in zona verde, puneti-l din nou pe foc. Verificati daca e zeama suficienta in vas.


Adaugati sarea, piperul, foaia de dafin si boiaua de ardei, iar la final sucul de rosii. Amestecati usor pana mancarea prinde culoare si lasati cateva minute pe foc.


La final presarati marar tocat pe deasupra sau tarhon, pentru o aroma deosebita.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Cris2711 1

04.10.2013, 13:06

Teo)

Alina26 1

04.10.2013, 17:31

babi5 1

06.10.2013, 16:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui