Garnitura de orez milanez

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2014 | 42907 vizualizari

 

Risotto alla milanese-Orez milanez e simplu si bun, noua ne place mult si culoarea :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 80 g parmezan
  • foi de dafin
  • 1 capatina usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 pliculet sofran(zafferano)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de orez milanez:

Intr-o cratita punem la calit ceapa taiata marunt cu putin ulei.Adaugam frunze de dafin si usturoiul. Cand ceapa e transparenta adaugam orezul spalat si scurs bine si amestecam.

Intr-un litru de apa calda diluam sofranul. Adaugam la orez treptat si lasam la fiert pana e gata.

Inainte sa luam orezul de pe foc adaugam untul, parmezanul ras si amestecam. Potrivim de sare si piper si orezul ca la Milano e gata :).

 

 

TIPS-URI

1

In reteta originala se adauga si un 100 g maduva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez milanez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

nadea68 1

15.02.2014, 16:45

Cusnir_Mihaela 1

09.07.2014, 16:30

Nu am mai folosit niciodata sofranul si vreau neaparat sa incerc reteta aceasta, dar am o nelamurire: pliculteul de sofran se pune tot in apa si se dizolva nu? si aceasta compozitie se adauga toata peste orez? Intreb pentru ca in alte retete am observat ca se pune mai putin si am inteles ca devine putin amar daca este in cantitate mare. Multumesc mult!

Ginu 1

18.02.2024, 12:25

Cred ca e f bun dar ce orez ati folosit? Am încercat "n" feluri de orez si, ori e nefiert,ori e un terci. Unde e neconcordanta?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu parmezan