Garnitura de orez Panzani, cu unt si cascaval

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2019 | 395 vizualizari

 

Am mai preparat orez Panzani, sub formă de salată, dar odată mi s-a întâmplat să nu am suficient orez obișnuit în casă, tocmai cu câteva ore înainte de a pleca la băieți, la București, așa că am fost nevoită să fac un preparat nou.
Orezul Panzani are în componență trei feluri de orez, în trei culori: 80% prefiert, 10% roșu și 10% sălbatic. Acest orez este puțin diferit de cel obișnuit, nu se leagă și are un gust aparte. De aceea, ca să-l fac sub formă de garnitură am ales să folosesc unt și cașcaval, iar în total, asociat cărnii de pui, mai ales, rezultă un preparat special și gustos.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de orez Panzani
  • 100 grame de unt
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 150 grame de cașcaval
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de orez Panzani, cu unt si cascaval:

Orezul se fierbe timp de 20 minute în apă clocotită cu sare.


Între timp se taie cașcavalul cubulețe mici și se pregătește untul (se feliază).


Când orezul a fiert, se strecoară, se clătește în mai multe ape și apoi se lasă la scurs, într-o strecurătoare.


Se toarnă uleiul într-o tigaie antiaderentă și când se încălzește, se pune untul feliat. Când untul s-a topit, se adaugă orezul clătit bine și scurs de apă. Se amestecă ușor, pentru ca untul să cuprindă întreaga cantitate de orez, după care se pune capacul pe tigaie și se lasă la foc mic timp de 2-3 minute.


Se adaugă cam 100 de grame de cașcaval cubulețe, se pune capacul peste tigaie și se mai lasă 1-2 minute la foc mic. Restul de cașcaval se păstrează pentru servire.


După acest interval de timp, când cașcavalul s-a înmuiat și topit, se amestecă ușor pentru a uniformiza toată compoziția, se condimentează cu sare și piper și se pune garnitura fierbinte în platou.


Se pune restul de cașcaval deasupra, cât timp garnitura este caldă încă și se servește imediat.

 

TIPS-URI

1

După fierbere, clătiți foarte bine orezul, cu apă rece și apoi lăsați-l la scurs într-o strecurătoare.

2

Pentru ca untul să nu se ardă și să aibă gust rău, turnați mai întâi în tigaie 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui.

3

Păstrați cubulețe de cașcaval și pentru servire. Garnitura va arăta mai bine, căci cașcavalul pus în tigaie se va topi, la căldură și se va impregna în orez.

4

Preparați garnitura cu puțin timp înainte de servire, ca să fie caldă la prezentare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de orez Panzani, cu unt si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

08.07.2019, 17:34

Mulțumesc, Lau!

dantes 1

13.07.2019, 08:37

Gustos!

RODIMUR 1

13.07.2019, 10:01

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi