Geantak (Placinta cu carne tatareasca)

de miremirc in Pui, 3 Sep 2012 | 10077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 1 kg faina
  • 1/2 lgt sare
  • 600 ml apa calduta (sau 3 cesti iaurt)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 5 lg ulei
  • Umplutura :
  • 1 kg carne vita (sau pui)
  • 4 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • menta
  • 4 lg apa
  • Deasupra :
  • 1 ou
  • 1 cana smantana
  • sare
  • unt
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Geantak (Placinta cu carne tatareasca):

Pregatim maia : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam apa calduta si faina. Lasam la dospit cca 10 minute. Cernem faina intr-un castron, adaugam sarea, maia, uleiul si apa calduta. Framantam un aluat ca de paine. Lasam la dospit pentru cca 20-30 de minute. Intre timp pregatim umplutura.


Umplutura : amestecam intr-un bol carnea macinata, ceapa tocata marunt, sarea, piperul, cimbrul, menta si apa. Apa face ca umplutura sa fie pufoasa, avand rol de liant. Dam la frigider pana dospeste aluatul.


Dupa ce aluatul a crescut (si-a dublat volumul) il impartim in 2 si rulam 2 suluri, pe care le taiem in 8 bucati fiecare. in total vom avea 16 bucati. Carnea o impartim si pe ea in 16 parti egale. Fiecare bucatica de aluat o intindem cu sucitorul, asezam carnea pe jumatate din aluat si acoperim cu cealalat jumatate, presand marginile.


Separat punem ulei intr-un castronel. Fiecare "portofel " il trecem prin baie de ulei (punem ulei intr-un castronel si tavalim pe ambele parti "portofelele cu carne" ) si il asezam intr-o forma rotunda (d=30 cm ). Eu am folosit o forma cu d=28 cm si a fost cam mica...


Ideal cred ca este jumatate de portie asezata intr-o forma cu d=25 cm. Continuam cu fiecare bucatica la fel


Deasupra ungem cu 1 ou batutu amestecat cu putina sare si smantana.


Lasam sa stea 15 minute, apoi dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. La sfarsit, dupa ce scoatem placinta cu carne din cuptor o ungem pe deasupra cu putin unt sau margarina.


Acoperim cu un prosop si lasam cateva ore sa se raceasca, apoi putem taia si servi.


Geantak este o placinta cu carne (de vita sau pui... eu am ales pui de data aceasta) tatareasca. Super buna .


Pofta buna sa aveti ! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Geantak (Placinta cu carne tatareasca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:28

kukibella 1

09.11.2012, 17:45

ce perfect arata

babi5 1

14.12.2014, 17:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne si aluat fraged