Gelee de soc

de danakarin in Dulceata / Gem, 25 Mai 2013 | 2436 vizualizari

 

A venit vremea socului ! Am incercat aceasta reteta si pentru ca mi se pare inedita si foarte gustoasa, o impatr cu voi! Am folosit acest gele la briose si la clatite.

 

INGREDIENTE

  • 3 mâini flori de soc
  • 800 ml suc de mere natural, dacă se poate, nefiltrat
  • 500 g zahăr pentru dulceaţă - Gelierzucker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gelee de soc:

După ce, într-o agreabilă plimbare, am ales florile, le sortăm, le alegem, le debarasăm de eventualele insecte, le tăiem niţel codiţele, dar nu le spălăm. Evităm recoltarea florilor din vecinătatea arterelor foarte circulate, spre a nu ingera noxe o dată cu deliciosul gelee...


Punem florile într-un recipient, turnăm deasupra lor 800 ml de suc de mere şi lăsăm vasul, acoperit, peste noapte, la loc răcrăcoros. A doua zi, filtrăm amestecul, printr-o sită deasă, sau printr-o bucată de pânză curată, şi punem zeama la fiert cu zahărul acela special, de dulceţuri. Cred, de altfel, că ar merge şi cu zahăr normal, trebuie fiert probabil mai mult, dar eu nu am încercat. În cazul nostru, fierbem scurt, 5-10 minute.


Când lichidul începe să se închege, îl turnăm, fierbinte, în borcanele pregătite în prealabil, spălate, sterilizate (eu le usuc în cuptor la 100 de grade), şi aşteptăm să se răcească.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gelee de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

diaconta 1

25.05.2013, 22:09

ce interesant ,bravo Dana

Rocsi 1

25.05.2013, 22:14

Mmm dar ce bine suna. Bravo

danakarin 1

26.05.2013, 00:34

Dia, Rocsi
Va invit la clatite cu acest gelee, hmmmm

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc