Gelee de soc

de danakarin in Dulceata / Gem, 25 Mai 2013 | 1816 vizualizari

 

A venit vremea socului ! Am incercat aceasta reteta si pentru ca mi se pare inedita si foarte gustoasa, o impatr cu voi! Am folosit acest gele la briose si la clatite.

 

INGREDIENTE

  • 3 mâini flori de soc
  • 800 ml suc de mere natural, dacă se poate, nefiltrat
  • 500 g zahăr pentru dulceaţă - Gelierzucker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gelee de soc:

După ce, într-o agreabilă plimbare, am ales florile, le sortăm, le alegem, le debarasăm de eventualele insecte, le tăiem niţel codiţele, dar nu le spălăm. Evităm recoltarea florilor din vecinătatea arterelor foarte circulate, spre a nu ingera noxe o dată cu deliciosul gelee...


Punem florile într-un recipient, turnăm deasupra lor 800 ml de suc de mere şi lăsăm vasul, acoperit, peste noapte, la loc răcrăcoros. A doua zi, filtrăm amestecul, printr-o sită deasă, sau printr-o bucată de pânză curată, şi punem zeama la fiert cu zahărul acela special, de dulceţuri. Cred, de altfel, că ar merge şi cu zahăr normal, trebuie fiert probabil mai mult, dar eu nu am încercat. În cazul nostru, fierbem scurt, 5-10 minute.


Când lichidul începe să se închege, îl turnăm, fierbinte, în borcanele pregătite în prealabil, spălate, sterilizate (eu le usuc în cuptor la 100 de grade), şi aşteptăm să se răcească.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gelee de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

diaconta 1

25.05.2013, 22:09

ce interesant ,bravo Dana

Rocsi 1

25.05.2013, 22:14

Mmm dar ce bine suna. Bravo

danakarin 1

26.05.2013, 00:34

Dia, Rocsi
Va invit la clatite cu acest gelee, hmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc