Gem de caise, piersici si nectarine

de cristinutanicolita in Dulceata / Gem, 19 Iun 2018 | 3777 vizualizari

 

A iesit foarte aromat si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise
  • 1 kg piersici
  • 1 kg nectarine
  • 2 kg zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise, piersici si nectarine:

Spalam foarte bine fructele, în apa călduță. 

Le scoatem samburii si le taiem.

Punem fructele intr-o cratiță și adaugam zahărul.

Le lăsăm intr-un loc răcoros, cca. 6 ore pana se topeste zahărul. Mai amestecam din cand in cand.

Fierbem gemul, la foc mic, amestecând cât mai des, pana ajunge la consistența dorită.

Punem gemul in borcane. 

Capsam borcanele si le sterilizam.

TIPS-URI

1

Dacă vreti gemul mai dulce, adaugati mai mult zahăr.

2

Folositi fructe cât mai coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise, piersici si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kytz 1

20.06.2018, 06:24

Cred că e foarte bun! Și aromat!

Gherca Daniela 1

20.06.2018, 15:52

Tare bun!

Rocsi 1

20.06.2018, 20:48

Suna foarte bine combinatia asta de fructe!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise