Peltea de struguri

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 14 Noi 2016 | 1040 vizualizari

 

Am avut niste strugurei pastrati de bunica, pe care nu i-a mai mancat, asa ca era pacat de ei ca sa ii arunc. Am vrut sa fac sirop, si, desi nu mi s-a parut ca l-am fiert mult, s-a inchegat foarte tare cand s-a racit, astfel ca a rezultat peltea de struguri. 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg boabe de struguri;
  • circa 1,5 l apa;
  • 2 kg zahar.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de struguri:

Se spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere).


Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama, ca atare se adauga 2 kg de zahar (deci, raportul zeama:zahar este de 1:1). Aceasta compozitie se mai fierbe 30-40 de minute daca doriti sa faceti peltea. Daca doriti sa faceti sirop il fierbeti foarte putin, doar cat sa se topeasca zaharul. Oricat de lichid vi s-ar parea, se va solidifica (eu am vrut sa fac sirop, dar dupa ce l-am pus in sticlute/borcane s-a inchegat).


Pelteaua se pune fierbinete in borcane (au ramas tot in jur de 2 l), dupa care acestea se lasa sa se raceasca 1-2 zile acoperite in paturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Andra_Constantinescu 1

15.11.2016, 21:24

E foarte buna, Rocsi! Cred ca ar fi foarte buna la torturi

simona72 1

16.11.2016, 11:47

Frumoasa culoarea! Sunt curioasa de gust, dar sigur e foarte bun!

Ancutsa 1

17.11.2016, 18:15

Super! Eu, strugurii ramasi, i-am facut must.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam