Dulceata de capsuni reteta

de Ina in Dulceata / Gem, 24 Iun 2015 | 33239 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Cum anul acesta am avut productie record de capsuni in gradina proprie, nu puteam sa nu ma bucur de aroma si culoarea lor si in banala...dulceata. Initial am vrut sa pun la treaba multicooker-ul, dar dupa ce-am vazut pataniile unora dintre voi mi-a trecut :)))))

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3,8 kg capsuni curatate de codite 
  • 2 kg zahar
  • 2 lingurite cu sare de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile spalate si curatate de codite se pun la scurs intr-o sita la scurs, dupa care se transfera intr-o cratita incapatoare si se acopera cu zaharul. Lasam vasul 1-2 ore ( sau mai mult ) pentru ca fructele sa-si lase sirop.

Cand zaharul s-a topit usor iar in vas s-a format si sirop, presaram si cele doua lingurite cu sare de lamaie si punem vasul la foc mediu, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi dulceata de peretii vasului.

In timpul fierberii dulceata va forma deasupra spuma pe care o putem inlatura cu spumiera, pentru ca dulceata sa nu se reverse din vas ( pentru ca eu folosesc o oala de capacitate mai mare, spuma nu ma prea deranjeaza si nu o inlatur ).

Fierbem dulceata cel putin o ora, pana ce siropul se leaga precum mierea proaspat trasa si devine lucios ( cand se lipeste de degete este gata).

Oprim focul si turnam dulceata fierbinte in borcane bine spalate si uscate, pe care le sterilizam in cuptor ( eu le sterilizez in cuptorul cu microunde pana devin perfect uscate). Borcanele fierbinti le capsam imediat cu capace noi pe care le tinem 1-2 minute in apa clocotita, pentru a adera mai bine.

Intoarcem borcanele capsate cu capacele in jos, le lasam asa pana ce se racesc, le etichetam si le transferam in camara sau beci.
 

TIPS-URI

1

Sarea de lamaie se poate adauga si la finalul fierberii, dar eu prefer sa o adaug de la inceput pentru ca dulceata sa-si pastreze culoarea "vie" si sa nu isi schimbe culoarea

2

Din cantitatile mentionate am obtinut 9 borcane de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

25.06.2015, 10:45

Foarte, foarte buna!

- Andreea - 1

27.06.2015, 10:19

mirela0911 1

28.06.2015, 09:26

Ce culoare frumoasa are!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Desert tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta