Gem de piersici de gradina

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 10 Sep 2014 | 2391 vizualizari

 

Au o culoare verde galbuie,sunt foarte aromate si parfumate,delicioase pot sa spun,numai bune de un gem tomnatic cu ceva mieji de nuca aruncati in borcan.....

 

INGREDIENTE

  • cca 5 kg de piersici de gradina
  • 1 kg de zahar
  • si multa rabdare
  • mieji de nuca curatati d epielita
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici de gradina:

Curatam piersicile de coaja, le scoatem samburii si apoi le bagam la robot, mixam pana cand obtinem consistenta dorita. Asezam tuciul pe foc adaugam pasta de piersici, apoi zaharul, amestecam pana se incorporeaza tot zaharul si lasam focul mic, avand grija sa amestecam din cand in cand, sa nu se lipeasca. Nu prea e cazul sa se lipeasca cand fierbi in tuci si la foc mic. Scadem gemul cat credem de cuviita ,eu l-am lasat destul de gros. Apoi asezam gemul cald in borcanele pregatite, spalate si uscate bine. Asezam gemul in borcane, punem si cativa mieji de nuca curatati de coaja, apoi le punem intr-o tava in cuptorul incins bine, focul trebuie sa fie stins, fara sa punem capacele, lasam pana se formeaza o crusta deasupra, apoi le capacim si le lasam sa se raceasca. Le depozitam in loc racoros, camara, beci, fiecare dupa posibilitati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici de gradina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Lavinia 1

10.09.2014, 20:19

MOKUSKA 1

10.09.2014, 20:36

ce bună e

Rocsi 1

11.09.2014, 10:15

Nu stai o clipita locului. Bravo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici