Gem de piersici

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 28 Aug 2019 | 1320 vizualizari

 

Am avut cateva piersici de la tara si am facut un gem delicios din ele. 

 

INGREDIENTE

  • 1,8 kg piersici curatate de samburi
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Piersicile se spala si se curata de samburi. Se amesteca cu zaharul si cu zeama de la o lamaie si se pun la foc. Dupa ce se inmoaie bine, se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se dau apoi prin sita sau strecuratoare si se pun din nou la foc.


Gemul este gata atunci cand punem o picatura din el pe o farfurie si aceasta nu se imprastie daca inclinam farfuria.


Se pun 3-4 borcane la cuptor pentru 5-10 minute. (Eu le-am pus cu gura in sus, desfacute, si am pus si capacele pe langa ele.)


Se pune gemul fierbinte in borcane. Se infileteaza capacele.


Se pun borcanele din nou la cuptor pentru inca 5 minute, apoi se opreste focul.


Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor pana a doua zi, dupa care se pot depozita in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Ancutsa 1

29.08.2019, 11:50

Ce bun, mai ales cu niste clatite!

dantes 1

01.09.2019, 11:23

Bun!

Panacris 1

06.09.2019, 09:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui