Gem de cirese

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 9 Iul 2017 | 12977 vizualizari

 

Profitam de fructele de sezon si pe langa o prajitura sau un tortulet bun cu cirese, pregatim si gem de cirese! :X

 

INGREDIENTE

  • 4 kg cirese
  • 1,5 kg zahar
  • sucul de la o lamaie
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Se spala bine ciresele, apoi se curata de samburi.

Intr-o oala, se asaza un rand de cirese, se presara zahar, iar cirese, apoi zahar pana se termina toate. Se lasa la rece peste noapte pentru a-si lasa sucul si a se topi zaharul. Se mai amesteca in oala, din cand in cand.

Se scoate oala de la frigider, se adauga zeama de lamaie, se amesteca, apoi se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba. Se da apoi focul mic si se lasa sa fiarba incet. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de oala si se spumeaza de cate ori este nevoie.

Daca este prea mult sirop, se mai ia din el si se poate folosi pentru sucuri.

Se lasa la fiert in jur de 2-2.5 ore, dar se face testul picaturii. Se ia din gem 2-3 lg si se pune pe o farfurie. Se lasa la racit si daca se intareste usor, nu curge, este gata, daca nu, se mai lasa sa fiarba.

Cand este gata, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se toarna in borcanele sterilizate, se capacesc si se pun la caldura acoperite cu paturi pana se racesc de tot. Se eticheteaza si se asaza in camara.

Este minunata pe o felie de paine cu unt si o cana cu lapte alaturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi. Pentru mine si 1,5 kg zahar e cam mult! Asa a iesit de data asta! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de pepene galben cu caise