Gem de afine

de T I M E A in Dulceata / Gem, 20 Iul 2013 | 10928 vizualizari

 

Am fost tare fericita ca am gasit afine in piata la un pret cat de cat rezonabil. Nu am cumparat mult , doar 2 kg din care 1 kg a mers rapid la congelator in caserole, pt. prajituri la iarna, iar din celalalt kg am facut o bunatate de gem. Nu fac multe pentru iarna, dar asa cate putin din fiecare se aduna incet, incet si se umple raftul din camara.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg afine
  • 700 gr zahar ( se poate si mai putin daca sunt foarte coapte)
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de afine:

Spalam fructele si le curatam de eventualele codite si frunze ( mie mi-a luat operatiunea aceasta cam 2 ore :( ).


Atentie pateaza!


Punem fructele intr-un vas si adaugam peste ele zaharul si amestecam. Punem la frigider pana a doua zi si mai amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul.


A doua zi scoatem din frigider, adaugam zeama de lamaie si amestecam. Punem pe foc pana se incalzeste bine.


Trei sferturi din cantitate am pasat in blender iar restul l-am lasat asa. Punem din nou pe foc la flacara mica (eu pun pe o plita de fonta) si lasam sa fiarba aprox 40-45 minute.


Trebuie amestecat destul de des pentru ca se prinde repede de fundul vasului.


Turnam in borcane sterilizate, insurubam capacul bine iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pentru a se raci treptat.


Din cantitatea de mai sus mi-au iesit 4 borcane de 370 ml.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Doralinda 1

21.07.2013, 16:50

O bunatate!!!!

delia64 1

21.07.2013, 22:08

T I M E A 1

21.07.2013, 22:33

Dora , Delia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gem de afine