Prajitura cu branza si afine

de mirela0911 in Prajituri, 19 Sep 2016 | 1359 vizualizari

 

Cei care au fost la Paltinis stiu cu siguranta cat de buna a fost prajitura cu branza a Ruxandrei (Ruxy) si nu numai, cel putin fiica mea a fost mai mult decat incantata incat a trebuit sa o fac si eu!
Multumesc mult Ruxy pentru reteta, este minunata! :X Am adaugat in plus gem de afine, o bunaciune! ;)
 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 150 g unt
  • 3 oua mari
  • un praf de sare
  • 230 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 230 g iaurt grecesc (Pilos)
  • 230 g faina
  • 1 lg praf de copt
  • zeama de la jumatate de lime si coaja rasa
  • 3 albusuri
  • 1 lg zahar pudra vanilat

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg iaurt grecesc
  • coaja rasa de lamaie
  • gem de afine
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si afine:

Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa la racit.


Intr-un bol se mixeaza cele 3 oua impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine cremoasa compozitia. Se adauga iaurtul, se mixeaza bine apoi se toarna faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, se toarna zeama de lime si coaja rasa, se amesteca din nou apoi se adauga untul topit si racit. Se mixeaza bine pentru cca 30 de secunde si se lasa deoparte.


Albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra vanilat apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand cu grija.


Se ia o tava cu dimensiunea de 38x26 cm, se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.


Crema de branza: Se mixeaza bine branza cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si iaurtul. La final se adauga si coaja rasa de lamaie.


Cu ajutorul unei linguri asezam crema de branza din loc in loc peste blatul din tava. Tot asa, din loc in loc, se pune cate o lingurita de gem de afine.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa sa se coaca pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se face testul cu scobitoarea.


Se da la rece si doar cand este bine racita se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate renunta la gemul de afine sau se poate pune doar in jumatate de prajitura.

2

Se poate pudra deasupra cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

miki_a 1

21.09.2016, 20:01

Arata minunat!

Aletta 1

22.09.2016, 10:11

chiar ca e bunaciune de prajitura

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:14

mmm ce buna trebuie sa fi fost!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide